Diari La Veu del País Valencià
S’ha de potenciar la Valltorta
El diputat d’Esquerra Unida a Les Corts Valencianes reclama una major inversió en investigació, conservació i difusió de l’art rupestre present a les comarques de Castelló. “Junt a la Valltorta es troben altres pintures com les de la Cova Remígia de Ares del Maestrat, la Cova de Cavalls de Tírig o la Saltadora de les Coves de Vinromà i el Racó de Nando de Benassal, les grans desconegudes per manca de difusió, sent un reclam turístic de primer ordre”.

El diputat d’EUPV, Víctor Tormo, exigeix al Consell la posada en marxa del Parc Cultural de la Valltorta, “un autèntic tresor del nostre patrimoni que no ha sigut mereixedor de la atenció per part del Consell que es mereixia. Les promeses fetes pel Partit Popular en el sentit de potenciar la Valltorta han caigut sempre en sac trencat, no han passat de les paraules boniques”, critica el diputat, “a hores d’ara no han fet res”.

Tormo recorda que estem davant d’un conjunt de pintures que són Patrimoni de la Humanitat des del 1998, “en altres llocs aquest patrimoni seria mimat, cuidat i difós, però ací no desenvolupem el nostre potencial, que és molt gran per manca d’implicació de la Generalitat Valenciana”.

El diputat afirma que existeixen junt a la Valltorta altres abrics i coves amb pintures de l’estil llevantí molt importants que es troben pràcticament oblidades Cova Remígia de Ares del Maestrat, la Cova de Cavalls de Tírig o la Saltadora de les Coves de Vinromà i el Racó de Nando de Benassal, una autèntica llàstima, perquè representen un potencial de turisme cultural sense parangó per al nostre interior”.

EUPV Castelló

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa