Diari La Veu del País Valencià
‘Saqueig’ en temps real de la sanitat pública per les ressonàncies a la web de Compromís

RedactaVeu / València

Compromís ha engegat aquesta iniciativa després de conèixer-se l’informe de la Sindicatura de Comptes que reflecteix que “si la Generalitat assumira la realització directa de la totalitat de les ressonàncies magnètiques es produiria un estalvi anual de 16,7 milions d’euros”.

A partir d’ara, des de la web de la coalició el visitant pot comprovar en temps real l’estalvi que suposaria per a la Generalitat que la realització de les ressonàncies magnètiques fora de gestió pública.

A més, s’inclou informació sobre la vinculació “de les empreses que s’estan beneficiant de la privatització del servei amb el Partit Popular”, assenyala en un comunicat la formació, i afegeix que, “es dóna la circumstància que, fins i tot, una d’aquestes empreses va ser fundada per un diputat del PP en les Corts Valencianes i president de la comissió de Sanitat, Luís Concepción”.

El diputat de Compromís Fran Ferri declara que “la ciutadania pot visualitzar que la privatització de la sanitat és un saqueig en tota regla a les nostres butxaques”.

“L’informe de la Sindicatura –prossegueix– ha desmuntat l’excusa de l’eficiència i demostra que la gestió pública ens faria estalviar cada any l’equivalent a la construcció de tres centres de salut equipats. Mentre el Partit Popular posa per davant els interessos d’unes poques empreses al benestar dels valencians i valencianes, nosaltres hem de respondre que la nostra salut no pot ser un negoci”.

Finalment, Compromís exigeix que la realització de ressonàncies magnètiques siga de gestió pública i la creació d’una Comissió de Recerca sobre la privatització d’aquesta prestació.

Comparteix

Icona de pantalla completa