Diari La Veu del País Valencià
FAPA-València defensa juntament amb el Gremi de Llibrers la gratuïtat dels llibres de text

RedactaVeu / València.

Membres de l’executiva de la federació de pares i mares d’alumnes (FAPA-València) s’han reunit amb el Gremi de Llibrers per a parlar sobre la distribució de llibres de text per part de les AMPA als centres públics, i la falta d’ajudes per part de l’administració que provocarà que les famílies tinguen greus problemes econòmics per a adquirir els llibres de cara al setembre.

Ambdós entitats representades pel president de FAPA-València, Josep Ricard Revert i el president del Gremi de Llibrers, David Cases, han coincidit en la necessitat de col·laborar junts per a demanar que la Conselleria d’Educació protegisca el preu del llibre de text i fomente una competència equilibrada entre els agents que es dediquen a la seua venda, bé siguen editorials, distribuïdores, xicotets comerços i grans centres comercials.

També han considerat que l’administració ha de garantir per damunt de tot “la gratuïtat dels llibres de text” com un dret més en l’escola pública i que la falta de sensibilitat de la Conselleria i les seues constants retallades no estan afavorint la formació mitjançant el consum de llibres i menys encara a les llibreries.

“Les llibreries són punts de difusió de cultura. La societat, si no llig i s’educa, s’empobreix”, han destacat ambdós entitats.

La reunió ha conclòs amb la defensa de les noves tecnologies. Tant FAPA-València com el Gremi de Llibrers estan d’acord amb la implantació de tauletes a l’escola pública, ara bé, sempre que garantisquen la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat.

Comparteix

Icona de pantalla completa