SuecaSax 2015. Encontre internacional de saxòfon

26 octubre 2015 01:00h
Aquest dissabte, Sueca ha acollit el segon dels encontres internacionals de saxòfon, SuecaSax 5015.

En aquesta segona etapa de l'encontre, Sueca ha estat seu també del programa d'aquesta trobada internacional que comprén un cicle de classes de perfeccionament i conferències, a més d'un concert obert al públic, tot enfocat sempre des de l'angle de la música contemporània.


La proposta formativa i artística d'aquest encontre ha comptat amb la participació de la professora-solista de saxòfon Marie Bernadette-Charrier (França) i també amb la del compositor i Premi Nacional de Música de 2011, Albeto Posadas.

Emmarcat en aquesta mateixa trobada, dissabte va tenir lloc el concert d'aquest segon encontre sota el nom “Estances”, al Centre Municipal Bernat i Baldoví. El concert va acollir les estrenes absolutes d'un dels compositors convidats, d'Alberto Posadas i també de dues obres  més, una del compositor José Miguel Fayos-Jordán (Xella) i l'altra de José Luis Escrivà (Riola).


El programa es va completar amb altres obres de Stefano Scodanibbio i Mauricio Sotelo. El concert va estar a càrrec també de la professora convidada, Marie Bernadette-Charrier, del grup resident Feedback i del conjunt dels alumnes del SuecaSax 2015.  L'acte va comptar , a més, amb la presència del regidor de Cultura, Vicent Baldoví.  

El primer encontre va tenir lloc el passat mes d’abril i en la primera edició van assistir com a  convidats, Claude Delangle,  professor del  conservatori superior de música de París i el compositor suecà, Voro Garcia.

El director del SuecaSax 2015, Ricard Capellino, ha explicat que considera important que es celebren  iniciatives com aquestes a Sueca perquè considera que la música contemporània és la gran oblidada als conservatoris.

Capellino ha insistit “La gent no s'interessa en aquest estil de música perquè la desconeix” i ha continuat celebrant que l'Ajuntament de Sueca, a través de la regidoria de Cultura, done suport a aquest encontre per apropar la música contemporània als seus veïns.

next