III Concurs de Fotografia 'Sueca en falles'

27 octubre 2015 01:00h
Aquest dijous s’ha inaugurat a l’espai Moret de la Sala d’Exposicions Els Porxets de Sueca la mostra  que recull les fotos guanyadores i la resta de treballs presentats al III Concurs de Fotografia “Sueca en Falles”, el certamen que organitza la Falla Bernat Alinyo amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca, a través de la regidoria de Cultura.

La mostra va ser inaugurada per Sara Roselló, la Fallera Major de Sueca i el regidor de festes, Pau Roselló. A l’acte d’inauguració, però, també van assistir els representants de la comissió organitzadora;  l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i una  àmplia representació de la corporació municipal.

En total hi ha 70 fotografies de falles, 70 moments capturats, una xifra que duplica els treballs presentats l’any passat. Francesc Vera, professor de fotografia de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València i un dels membres del jurat, qui també hi era en la inauguració de la mostra ha assegurat que la tria ha estat molt i molt complicada. Vera ha incidit en l’evolució del concurs quan a la qualitat i el nombre dels treballs i ha apuntat que sobretot, el treball del jurat ha estat valorar la fotografia en el seu conjunt, la composició, l’estructura, les qualitats tècniques, les qualitats estètiques i també l’expressivitat del moment capturat.
 

Enguany el primer premi ha estat per al suecà Adrià González. El guanyador del concurs ha volgut destacar que el guardó sobretot és un al·licient per seguir fent allò que tant li agrada, fer fotos. També Leo Ferrer i Carlos Laguna, que han obtingut el segon i tercer premi, respectivament, han coincidit amb ell. En aquest mateix sentit,

Laguna ha assenyalat que el més valuós per ell és el reconeixement i l'estima de la gent i ha apuntat que per ell, el més important és que la gent puga gaudir-les, tot entenent que l'obra no és completa fins que el receptor veu la fotografia. Per la seua banda, Ferrer ha destacat l’oferta cultural de Sueca i ha celebrat que es programen iniciatives com aquesta a la nostra ciutat.

La mostra podrà visitar-se fins el proper diumenge 1 de novembre.
 

next