Diari La Veu del País Valencià
Joves Socialistes acusa el Consell de tenir una política forestal “irresponsable i matussera
RedactaVeu / País Valencià

A l’agost torna a augmentar el risc d’incendis en la serra valenciana. Un incendi en Benaguasil va calcinar fa pocs dies 78 hectàrees de bosc dins del perímetre del parc natural del riu Túria. També les flames van obligar a evacuar, en la localitat d’Aiora, uns 100 xiquets que es trobaven de campament i, més recentment, aquest dimarts el foc va acabar a Cofrents amb quasi cinc hectàrees de zona verda, tot açò amb les imatges de la catàstrofe del passat any a Andilla i Cortes de Pallars encara presents

Davant aquesta situació, Joves Socialistes del País Valencià (PSPV) assenyala Serafín Castellano al capdavant de la Conselleria de Governació, acusant-lo de “irresponsable” després de saber-se que no contractarà, per segon any consecutiu, les brigades d’emergència emprades a l’estiu com a reforços en la lluita contra incendis, igual que no s’han convocat, per a aquests mesos, les brigades Pamer de manteniment, neteja i prevenció d’incendis, la qual cosa per a Joves Socialistes suposa “posar en greu perill les zones rurals i patrimoni natural de l’interior del País”, denuncien.

Per al Secretari General de Joves Socialistes José Muñoz, la política de retallades del Consell en matèria mediambiental “ha posat en greu perill els espais naturals del nostre territori, totalment desprotegits davant l’amenaça d’incendis”. En aquest sentit, Muñoz ha insistit que “es tracta d’unes polítiques que tenen conseqüències absolutament desastroses per al nostre territori”, i afig “és increïble que el PP no haja aprés la lliçó després dels incendis de l’any passat”.

Així doncs, Muñoz ha destacat que “les mesures del Consell van just en la direcció contrària al que hauria de ser una política mediambiental seriosa i responsable”, i alerta del risc de convertir els espais naturals de la serra valenciana en “zones d’especulació i negoci per a les grans constructores, que es freguen les mans cada vegada que les flames són notícia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa