Diari La Veu del País Valencià
El PP de Xàtiva disculpa Roca i no l’expulsarà del partit per un ‘error’
EFE / Xàtiva

El PP de Xàtiva ha considerat que es tracta d’un error de persona jove i inexperta, l’aparició del secretari d’esports del PP local, Jorge Roca, posant al costat de simbologia anticonstitucional o nazi, i ha assegurat que no l’expulsarà del partit.

En un comunicat, l’executiva local del partit ha dit que no pot obviar el fet desafortunat que reflecteix una fotografia en la qual apareix Roca posant al costat dels símbols anteriorment referits.

El president local del partit, Jorge Herrero, ha mantingut una conversa amb Roca, en la qual aquest reconeix l’episodi com a inadequat i, tot i que aquesta foto no és recent, doncs té més d’un any d’antiguitat, admet el fet.

Segons el comunicat signat per Herrero, el secretari d’esports “no comparteix en absolut ideologies extremistes i fins i tot ens consten actituds i accions empreses per ell mateix en campanyes solidàries que demostren fefaentment que no estem parlant d’una persona afí a actituds racistes ni neonazis”.

“El seu error és el d’una persona jove i inexperta que aquell dia va anar a disputar un partit de futbol amb l’única finalitat de divertir-se, sense anar més enllà de protagonitzar cap altercat que poguera ferir sensibilitats”, indica el partit.

La direcció del PP de Xàtiva admet aquestes explicacions i encara que considera que l’error “comès per aquest jove és evident”, no per açò, afegeix, cal expulsar-lo del partit “perquè entenem que la intencionalitat no existeix i, molt menys, no ens consta la seua pertinença a grups radicals”.

“Volem deixar constància de l’admissió de l’error per part del membre de l’executiva local del PP de Xàtiva, per posar al costat d’altres persones en una foto darrere d’una bandera que exhibia símbols associats al racisme i al nazisme, però en absolut ha tingut cap comportament que el puga vincular amb actes violents o antidemocràtics”, insisteix el president local.

Així mateix, espera que “la sensibilitat davant accions i actituds que es consideren un perill per a la convivència democràtica i pacífica per a la ciutadania no siguen diferents, ni coneguen cap ideologia concreta perquè qualsevol extremisme, siga de dretes o d’esquerres és negatiu i no es pot tolerar”.

El PSPV mostra la seua perplexitat davant la decisió del PP

El PSPV ha insistit en la petició ‘d’expulsió immediata’ del secretari d’Esports del PP de Xàtiva, Jorge Roca, després que s’haja publicat una fotografia seua al costat d’una bandera de simbologia racista. D’aquesta manera, la secretària de Moviments Socials dels socialistes valencians, Rosa Mustafá, ha remarcat que “pràctiques com aquesta són inacceptables, ja que propicien l’enfrontament i la falta de convivència, i no es poden justificar al·legant inexperiència, i molt menys d’algú que el PP considera capacitat per a ocupar un càrrec directiu”.

Mustafá ha lamentat profundament les explicacions i justificacions donades pel president del PP de Xàtiva, Jorge Herrero, apuntant que “en situacions com aquesta no caben excuses, sinó que s’han de prendre mesures exemplars des del minut zero”.

La secretària socialista ha posat l’accent i diu que “no es pot bromejar amb un tema com aquest ni es pot justificar al·legant un moment de diversió, ja que és un tema massa seriós i que afecta la dignitat de les persones”. Per això, des del PSPV han lamentat “que un partit de Govern no adopte mesures urgents i contundents, sobretot amb una persona que ocupa un càrrec directiu en una de les seues agrupacions, que ha de ser exemple per a la ciutadania”.

Comparteix

Icona de pantalla completa