Diari La Veu del País Valencià
Tancament de dues plantes a l’Hospital de la Plana
El diputat ha afirmat que té previst preguntar a la Conselleria de Sanitat pel tancament de dues plantes a l’Hospital de la Plana aquest estiu, “fa un mes, es van aplegar informacions que apuntaven a què una planta d’aquest centre sanitari es tancava amb l’arribada de l’estiu, però ara ens han aplegat noves dades que indiquen que són dues les plantes tancades. Volem saber si això és cert”.

Tormo ha afirmat que el possible tancament de dues plantes, ens pareix una solució fora de tota mesura, “ja ens vam oposar al tancament d’una planta a aquest hospital per a l’estiu, i ara ens assabentem que són dues, ens pareix una política molt temerària per part de l’administració deixar desprotegits els ciutadans d’aquesta manera de la seua cobertura sanitària”.

El diputat ha afirmat que aquestes mesures a més tenen un impacte molt gran en les urgències i en les llistes d’espera com s’ha pogut comprovar aquest estiu a l’Hospital de la Plana, pel fet que provoquen un efecte embut, “qüestió que pareix que al nostre govern no l’afecta o no l’importa, la saturació de les urgències i el temps d’espera per a una operació ja es troba en una situació dolenta, aquestes mesures només agreugen la situació”.

El diputat recorda que al País Valencià la situació no es troba per a eliminar llits hospitalaris ni en estiu ni en hivern, “a l’estudi de 2012 de la FDSP (Federació en Defensa de la Sanitat Pública), tenim la pitjor puntuació amb uns serveis sanitaris valorats com clarament deficients, la despesa més baixa per càpita en sanitat, amb 974 euros, i el que més ens interessa, una relació de llits hospitalaris per cada mil habitants de 2,78, al voltant d’un llit per cada 371 persones, molt lluny del 4,58 del líder de la taula, Catalunya”.

Tormo afirma que aquest estiu, “el PP ha agreujat el problema de dèficit de llits hospitalaris tancant plantes als hospitals públics com el de la Plana amb la intenció d’estalviar diners”, i afegeix, “aquesta política de retallades no té cap sentit, no apleguem al mínim i damunt la solució per a l’estiu és reduir més el nombre de llits. Estem davant d’una evident retallada de la sanitat pública, encoberta per una hipotètica reorganització estiuenca. La Conselleria de Sanitat no ha volgut substituir els professionals sanitaris, que amb tot el dret del món, han decidit triar l’estiu per tindre de vacances, aquesta és la verdadera raó del tancament de les dues plantes a l’Hospital de la Plana”.

EUPV Castelló

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa