Sueca contra la violencia cap a les dones

25 novembre 2015 01:00h
Sueca s'ha sumat este dimecres a la commemoració del Dia Internacional Per a l'Eliminació de la Violència Contra les Dones. En motiu d'este dia, l'Ajuntament de Sueca ha organitzat un acte institucional per condemnar la violència de gènere i per conscienciar tota la societat d'esta problemàtica.

Al llarg del que portem d'any, 48 dones han estat assassinades a Espanya per les seues parelles o ex-parelles. A esta xifra, a més, cal sumar les víctimes indirectes, familiars, amics o companys de la víctima que es trobaven amb ella en el moment dels fets i que han estat també assassinats.

D'altra banda, els darrers dies, des de la marxa del 7 novembre contra la violència de gènere, huit dones i un home han estat assassinats i en el últims vint anys la xifra ascendeix a més de 1300 víctimes.

La regidora d'Igualtat, Noelia Benedito, qui ha estat l'encarregada de la lectura del manifest, ha recordat en la seua intervenció estes xifres negres i ha cridat a la ciutadania a treballar tots plegats per denunciar, prevenir i eradicar esta violència.

“Hem de fer vore a les víctimes que no estan soles, que estem al seu costat. Hem de denunciar, hem de demanar recursos per poder fer front a este tipus de terrorisme i sobretot, hem de treballar per una igualtat efectiva entre els homes i les dones” ha apuntat Benedito.
 

La regidora ha continuat demanat  a totes les institucions que sumen esforços per acabar amb aquesta xacra social  i ha sol•licitat, en nom de tot l'equip de govern, que s'articulen programes d'atenció integral que donen una resposta immediata i efectiva a les víctimes, que s'impose com a assignatura obligatòria la formació específica en Igualtat i que s'invertisca en prevenció per eradicar qualsevol tipus de violència.

Alhora, Benedito ha volgut fer palés l'agraïment de l'equip de govern, a totes les institucions implicades en l'atenció i la prevenció de la violència de gènere i ha citat algunes com la Policia Local de Sueca, la Guàrdia Civil, l'Oficina Municipal d'Atenció a la víctima, els centres educatius o les associacions de dones...

Abans d'acabar la seua intervenció, la regidora d'Igualtat ha avançat també que les activitats per commemorar esta dia es prolongaran fins el proper mes de desembre, quan hi ha previst celebrar una taula redona per debatre i conscienciar la població d'este problema social.

Alhora la regidora ha anunciat també que des de l'Ajuntament s'està treballant  per posar en marxa un pla de prevenció en matèria de violència i promoció de la igualtat.
 

L'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, ha tancat l'acte amb la seua intervenció. Per cloure l'acte, Tamarit ha llegit la lletra de “La dona d'aigua”, una cançó del grup valencià La Gossa Sorda que ha elegit per envalentir i encoratjar les dones a trencar el silenci envers la violència de gènere.

L'alcaldessa, per últim, ha convidat també a tots els assistents a sumar-se a la manifestació que tindrà lloc esta vesprada a València.

next