Diari La Veu del País Valencià
Proansu lliura els premis concurs ‘Conta un conte i salva vides’ a Sueca
Dijous passat va tenir lloc, al Saló de Plens de l’Ajuntament de Sueca, l’acte de lliurament de premis de la segona edició del Concurs Escolar Solidari de Proansu “Conta un conte i salva vides” que organitza l’Associació Protectora d’Animals de Sueca amb el patrocini i la col•laboració de l’Ajuntament de Sueca a través de la Regidoria de Medi Ambient.

Pilar González, la coordinadora del concurs i voluntària de Proansu explica que l’objectiu d’esta iniciativa és promoure l’estima i el respecte als animals i a la natura i alhora fomentar l’hàbit de llegir i escriure entre els joves. González ha assenyalat també que, com en la primera edició, l’Ajuntament publicarà un llibre recopilatori dels treballs guanyadors del certamen.

Per la seua banda, la titular de Medi Ambient, Isabel Jiménez, va apuntar que gràcies al fons d’educació ambiental que té l’Ajuntament de Sueca, un fons que està vinculat a la gestió de residus, l’Ajuntament pot contribuir a iniciatives com esta de Proansu, en tant que esta col•laboració, va assenyalar “és una bona manera d’educar la població, des de joves, per implicar-los en l’atenció i la protecció dels animals i de l’entorn”.

També l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, qui va estar l’encarregada de fer el lliurament de premis junt amb les representants de Proansu i la titular de Medi Ambient, va aprofitar l’ocasió per felicitar a tots els guanyadors del certamen. “Una societat civilitzada és aquella que estima i té cura dels seus animals i el seu medi” va assenyalar l’alcaldessa que acabà la seua intervenció fent un reconeixement al treball i a la tasca solidària de la protectora.

Tots els col•legis de Sueca i de les Entitats Locals Menors de El Perelló i El Mareny de Barraquetes estaven convidats a participar i la majoria d’ells s’han sumat a esta iniciativa en la segona edició d’este certamen de dibuix i relats.

Els xiquets de tercer d’infantil i primer i segon de primària han participat en la modalitat de dibuix. Quan a la modalitat de relats, es van diferenciar dues categories, la primera de tercer a sisé de primària i la segona de primer a quart de l’ESO; en esta modalitat els alumnes han participat escrivint un relat sobre tres possibles temàtiques: La problemàtica de l’abandó dels animals, la problemàtica dels excrements en la ciutat i els riscos per a la salut dels animals i les persones o l’estima als animals i la convivència entre els animals i els humans.

En la categoria de dibuix, enguany el treball guanyador, que il•lustrarà la portada del llibre, ha estat el de Berta Signes Sánchez de 3r d’infantil del col•legi de El Perelló. I el segon premi, que il•lustrarà la introducció del llibre, l’ha obtingut Ainhoa Alba Cebolla, de 3r d’Infantil del col•legi Unió Cristiana.

D’altra banda, en la modalitat de relats, el primer premi en la categoria de tercer a sisé, ha sigut per al relat “Rubí la gosseta veloç”, d’Alba Ballester Llopis, de 4t de primària del col•legi Escoles Jardí i el segon premi ha sigut per al relat “Un gosset lletget” de Sara Hernández Fortea, de 6é de primària del Col•legi Cervantes.

En la categoria de primer a quart de l’ESO, el conte guanyador del primer premi ha estat “Bravo” de Isabel Moncho Pepiol, de 4t d’ESO de les Escoles Jardí i el segon ha sigut per al relat “I què si sóc així?” de Nerea Cardete Sisteró, de 2n d’ESO de les Escoles Jardí.

El proper dilluns 21 de desembre es presentarà el llibre recopilatori de tots els relats premiats i els finalistes. L’Ajuntament de Sueca costeja totes les despeses d’edició i publicació d’este llibre, del qual els beneficis íntegres que es recapten es destinaran a la tasca solidària de PROANSU.

Comparteix

Icona de pantalla completa