Sueca se sensibilitza en la prevenció del càncer de mama

3 desembre 2015 01:00h
L'Ajuntament de Sueca a través de la Unitat de Prevenció Comunitària i en col•laboració amb el departament de Salut de l'Hospital de la Ribera ha organitzat una xerrada sobre prevenció del càncer de mama.

La xerrada, que va estar a càrrec de la Doctora de Medicina Comunitària i Familiar, Mara Sempere, del Centre de Salut d'Algemesí, es va celebrar a la Sala de Conferències de la Biblioteca Pública Municipal de Sueca.

Un grup nombrós de persones va assistir a la xerrada per escoltar els consells de la doctora que va donar algunes pautes als assistents sobre com actuar davant la malaltia.

El regidor de Sanitat i Prevenció Comunitària, Salvador Campillo, ha explicat que la xerrada s'emmarca en el programa de prevenció i promoció de la salut  que promou la Unitat de Prevenció Comunitària i en este sentit ha assenyalat que l'objectiu principal d'esta activitat és fomentar la prevenció i el diagnòstic precoç de la malaltia.
 

En la seua intervenció, la doctora ha explicat que el càncer de mama és el més freqüent en dones. Segons que ha apuntat la doctora, la incidència del càncer de mama en el món ha augmentat en els darrers anys i en el nostre territori, es preveu diagnosticar 1350 nous casos per any.

En la xarrada, la doctora ha exposat alguns dels factors de risc del càncer de mama com portar una vida sedentària, patir sobrepès, fumar, tenir una edat avançada en el primer embaras o tenir antecedents d'exposició a radiació en dosis altes, entre d'altres.

I tot seguit ha oferit als assistents alguns consells bàsics per contrarestar estos factors i prevenir així la malaltia.
 

La doctora ha acabat la seua intervenció explicant als assistents els mètodes de detecció precoç que existeixen en l'actualitat i ha encoratjat a totes les dones que han acudit a la xarrada a realitzar-se auto-exploracions mamàries de manera periòdica i a participar en els programes de prevenció de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a través del qual es cita a totes les dones entre 45 i 69 anys per a la realització de mamografies de cada dos anys.

next