Diari La Veu del País Valencià
Xàtiva – Desprotecció de Sant Domènec
El pspv DENUNCIA LA DESPROTECCIÓ DE SANT DOMÈNEC I RECLAMA RESTAURAR EL PATRIMONI HISTÒRIC DESTROSSAT

Cerdà (PSPV): “els socialistes presentarem una moció perquè es restaure la peça del segle XIV agredida i perquè es garantisca la protecció de l’ala sud”

Després que s’haja conegut l’atac vandàlic que ha destrossat una pedra policromada datada en el segle XIV a l’ala sud de l’antic Convent de Sant Domènech, el PSPV demanarà en el pròxim ple municipal “una actuació ferma i decidida per protegir i mantindre com cal d’una vegada per totes el patrimoni històric de Xàtiva”, segons ha anunciat el portaveu socialista Roger Cerdà.

El regidor del PSPV ha lamentat que una peça com este carreu policromat, datat aproximadament en l’any 1300 i d’estil gòtic lineal, “haja estat tan desprotegida per culpa de no tindre la cura que cal d’un conjunt històric-artístic com és l’antic Convent de Sant Domènech”. Roger Cerdà ha acusat al govern del PP de que “no valoren el tresor històric que tenim a la ciutat, i únicament es preocupen quan ja és massa tard i ja està deteriorat”.

El líder socialista ha manifestat que el seu grup ha presentat una proposta per al pròxim ple en la que es reclama recuperar, traslladar i restaurar esta peça destrossada pels vàndals “a fi d’intentar reduir al màxim aquesta irreparable pèrdua”. Per una altra banda també exigiran que es porten a terme les mesures necessàries per tal d’impedir l’entrada a l’ala sud del convent, millorar les mesures de seguretat del mateix, així com el manteniment de l’espai arquitectònic, “a fi d’evitar la sensació d’abandonament actual”.

Roger Cerdà ha acusat a l’equip de govern d’Alfonso Rus de que “este és un capítol més de l’abandonament del patrimoni històric de Xàtiva, i que el PSPV està denunciant contínuament”. Recorda el regidor que els socialistes ja van denunciar l’estat de moltes de les fonts històriques de la ciutat, la incògnita sobre el futur de l’antic Convent de Santa Clara, el resultat de la faraònica reconversió de la Plaça de Bous i el rebuig a que Xàtiva siga la ciutat capital d’estudi de la Família Borja. “Una agressió i un menyspreu absolut a la història de Xàtiva i de tots els valencians”, sentencia Cerdà.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa