Diari La Veu del País Valencià
Mancança de llits hospitalaris
El diputat autonòmic d’Esquerra Unida en les Corts Valencianes, Víctor Tormo, ha criticat durament la mancança de llits hospitalaris que està patint durant aquest estiu el País Valencià i que ha estat denunciada pels sindicats i pels propis pacients. “És insostenible que hi hagen plantes senceres tancades, col·lapses en les urgències, com és el cas de l’Hospital de la Fe, i problemes d’atenció per les retallades”. Tormo, qui ja ha demanat explicacions al conseller de Sanitat en Les Corts, reclama una solució immediata, “la qual passa, òbviament, no sols per l’obertura d’aquestes plantes hospitalàries i dels centres de salut, els quals romanen tancats en molts llocs per les vesprades, sinó també per una clara ampliació de les plantilles de personal sanitari”.

Tormo, considera que el tancament de plantes en diferents hospitals i la reducció dels llits hospitalaris públics del País Valencià, “és fruit d’una política que prioritza la no substitució del personal durant els mesos d’estiu, per davant de les necessitats dels pacients, així com estableix una dolenta planificació de les tasques de manteniment dels hospitals”.

Esquerra Unida ha insistit de nou en que el conseller Llombart “haurà de donar explicacions en Les Corts sobre aquesta minva en les infraestructures i el personal dels hospitals públics valencians. Una situació que està portant conseqüències molt serioses per als pacients i per als treballadors i treballadores”.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa