Diari La Veu del País Valencià
Anulació del Nou Mil·lenni
Rosa Pérez Garijo (EU): “De nou els tribunals confirmen que el Nou Mil•lenni és insostenible”

La regidora de Catarroja i diputada provincial d’Esquerra Unida del País Valencià en la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo, ha mostrat la seua satisfacció per la decisió del Tribunal Suprem de rebutjar el recurs de cassació que presentà fa tres anys la Generalitat Valenciana contra la sentència del TSJ que anul•lava l’aprovació del Nou Mil•lenni. “Per fi s’ha aturat del tot la barbàrie urbanística que pretenia dur endavant el PP, fent rics als interessos privats de les constructores front a l’interès general de Catarroja.
És per a reflexionar, com a mínim, que hagen hagut de ser els tribunals els qui han posat seny i cordura per impedir l’especulació urbanística”.

El Tribunal Suprem resolgué el passat 26 de juny desestimar el recurs de cassació que presentà la Generalitat Valenciana contra la sentència que el Tribunal Superior de Justícia emeté en octubre de 2011 per la qual s’anul•lava el PAI del Nou Mil•lenni. “Les raons tornen a ser les mateixes, que aquest no compta amb l’informe preceptiu de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer sobre la disponibilitat dels recursos hídrics”.

Pérez Garijo afirma que aquesta desestimació “és una bona notícia, perquè el projecte del Nou Mil•lenni preveia la construcció de més de 12.000 habitatges, el que suposava més del doble de la població actual de Catarroja. El PP, a més, volia fer el projecte sense garanties d’aigua suficient tal com va manifestar la CHJ i com ha corroborat la Justícia, i recordem, que a més, ho volia fer mitjançant un PAI, quan una actuació urbanística d’aquest tipus requeriria com a mínim un nou PGOU. Tot estava dissenyat per a l’especulació i els beneficis d’uns pocs”, ha manifestat Pérez Garijo.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa