Diari La Veu del País Valencià
Medicina (98 %), la titulació de la UV amb la millor taxa d’ocupació
EFE / València

Medicina és la titulació amb la major taxa d’ocupació, amb un 98% dels llicenciats entre 2006 i 2010 amb treball, segons els resultats de l’últim Estudi d’Inserció Laboral dels Titulats de la Universitat de València (EIL III), elaborat per l’Observatori d’Inserció Professional i Assessorament Laboral (OPAL).

Segons aquest estudi, fet públic per la UV, dins d’aquest percentatge un 42% dels titulats va trobar el seu primer treball durant els estudis o dins dels sis mesos posteriors a l’obtenció del títol.

No obstant açò, no succeeix el mateix amb els titulats en camps relacionats amb Criminologia, entre els quals un 90% ha trobat la seua primera ocupació abans d’acabar els estudis o dins dels sis primers mesos, ja que els titulats -policies i personal de justícia majoritàriament- ja treballen abans d’iniciar els seus estudis.

Després de Medicina, els percentatges d’ocupació més elevats corresponen a Enginyeria Informàtica, amb el 96,6 %; Enginyeria Electrònica, amb el 95,1%; Òptica i Optometria, amb el 95%; Mestre en Educació Especial, amb el 93,7%; Odontologia, amb el 92,9%; Mestre en Audició i Llenguatge, amb el 91,8%; Farmàcia, amb el 91,7%; i Podologia, amb el 91,4%.

Per camps de coneixement, l’àrea Tècnica compta amb la taxa d’ocupació més alta, situada en un 89,3%, ja que totes les titulacions compten amb una taxa superior al 80%.

Les titulacions amb menor percentatge d’empleats pertanyen al camp d’Humanitats, amb el 66,2% d’ocupació, un àrea que ha experimentat un descens important del 20% des de l’inici de la crisi.

La resta d’àrees ha registrat un 83,9 % d’ocupació en el cas de Ciències de la Salut, un 80,3% en Ciències de l’Educació, el 72,2% en Ciències Socials i el 71,4% en Ciències Bàsiques.

Comparteix

Icona de pantalla completa