Diari La Veu del País Valencià
PSPV: “Wert i Catalá segueixen expulsant del sistema l’alumnat sense mitjans econòmics”
RedactaVeu / País Valencià

El sotssecretari d’Educació del PSPV, Miguel Soler, ha remarcat que “Wert i Catalá segueixen expulsant del sistema l’alumnat sense mitjans econòmics”. En aquest sentit, ha assegurat que “l’increment de les taxes acadèmiques produït en els dos últims anys, acompanyat de la dràstica retallada de les beques en tots els nivells, estan provocant greus problemes per a milers d’estudiants valencians”.

Soler ha recordat que “en els nivells anteriors a la universitat les retallades de beques de menjador, transport o llibres de text, així com els impagaments de les concedides des de fa més de dos anys, estan provocant nombrosos problemes a les famílies per a poder cobrir aquestes despeses imprescindibles per als estudis dels seus fills” i ha apuntat que “açò ha portat a finalitzar el curs escolar amb alumnes sense llibres, amb menys línies de transports i amb xiquets i xiquetes que no han tingut ni tan sols garantit aquest estiu un menjar diari”.

D’altra banda, i en l’àmbit de la Universitat, ha apuntat que al voltant de 10.000 estudiants valencians han hagut d’abandonar els estudis o reduir el nombre de crèdits per falta de mitjans econòmics”, al mateix temps que ha posat l’accent que divendres “el Govern central amb l’aplaudiment de Fabra i Catalá, ha fet un pas més que perjudicarà, encara més, milers d’estudiants valencians”. En aquest sentit, ha destacat que el nou decret de beques que exigeix una nota de 6,5 per a accedir a beques i ajudes per a allotjament, transport, llibres, etc. “és un atac sense precedents en la democràcia espanyola al dret a l’educació”.

Finalment, ha apuntat que “divendres Moragues deia que és preferible incomplir el dèficit a tancar hospitals o col·legis, però hui aplaudeixen una norma de beques de Rajoy que impedeix els estudiants seguir estudiant”. Per açò, ha assegurat que, des del PSPV, “adoptarem totes les mesures necessàries, tant en el parlament com en Les Corts, per a frenar aquest nou atac als sectors socials amb mitjos mitjans econòmics, a les classes mitjanes i baixes que no podran pagar els estudis dels seus fills”.

Comparteix

Icona de pantalla completa