Diari La Veu del País Valencià
Protesta contra un desnonament a Almassora
El diputat d’EUPV a Les Corts Valencianes, Víctor Tormo, ha anunciat que participarà demà, 30 de juliol, a la concentració que ha convocat la PAH de Castelló, davant de l’ajuntament d’Almassora a les 9.30, en defensa dels drets a l’habitatge de la família Ouadi. Després es traslladaran front a la Direcció Territorial d’Habitatge a Castelló, on continuarà la protesta a las 11.30.

El Parlamentari recorda que la terrible situació de la família Ouadi va eixir a la palestra pública, després de ser denunciada per la PAH i EUPV el passat mes de juny. “Les mobilitzacions promogudes per la PAH i EUPV han aconseguit, almenys, que la Sindica de Greuges s’interesse per aquest assumpte i que inicie una investigació. Ja hem sol·licitat a la Sindicatura informació de les actuacions que realitze i de la documentació aportada per l’administració”.

“Tant l’ajuntament d’Almassora com la Generalitat Valenciana van eixir ràpidament al pas per desmentir que s’estiguera desnonant aquesta família i ens van acusar d’alarmistes”, afirma Tormo, “la realitat és que a dia d’avui, aquestes paraules se les ha emportades el vent, després de transcorregut un mes, cap de les dues administracions ha donat cap resposta i la família el seu representant han no han rebut cap notificació”.

Tormo afirma que aquest cas és especialment sagnant perquè darrere de l’ordre de desnonament es troba la Generalitat Valenciana i la consellera Bonig, no un banc amb els seus interessos privats, “a pesar que la família almassorina ha pagat durant 14 anys la pràctica totalitat de l’habitatge i solament deu 2800 euros, el procés de desnonament està en marxa, amb l’agreujant que en aquesta ocasió qui va a tirar al carrer a una família no és un banc sinó la pròpia administració; una administració que hauria d’estar vetllant per protegir el dret a l’habitatge i no tirant famílies sense treball al carrer”.

“És obscè que la consellera Bonig vaja a desnonar a aquesta família per un impagament de 2800 euros, quan la conselleria que dirigeix va finalitzar l’any passat amb un deute de 38000 euros a les comunitats de veïns i més de 50.000 famílies estan esperant a què els pague 240 milions d’euros en concepte d’ajudes a l’habitatge, denuncia el diputat, “les protestes continuaran fins que l’administració pública done una solució a la família Ouadi. L’edifici on viuen va a ser enderrocat a la tardor, exigim la retirada de l’ordre de desnonament i la reubicació en un altre habitatge social d’aquesta família”.

EUPV Castelló

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa