Condemnen l'ajuntament de Llíria

4 agost 2014 01:00h
CONDEMNEN A l'AJUNTAMENT DE LLÍRIA PER UN NOU ACOMIADAMENT IMPROCEDENT

La mala política de personal costarà uns 30 mil euros a les arques públiques en concepte d'indemnitzacions i salaris de tramitació.

El manteniment de forma irregular per part de l'equip de govern del PP d'una treballadora municipal en un lloc de treball lligat a una subvenció que ja havia finalitzat, ha suposat una nova garrotada a la política de personal i una nova condemna per acomiadament improcedent.

Segons l'edil de Compromís, Imma Riera Lloret, l'ajuntament tenia contractada a una persona per donar cobertura a un conveni amb el SERVEF i mantenir una oficina amb un Agent d'Intermediació Laboral, conveni que va expirar el dia 1 d'abril de 2012. Extrem que no va portar aparellada l'extinció del contracte a la persona que estava treballant en aquest servei, la qual es va mantenir en el seu lloc sense cobertura legal i contraprestació econòmica fins a un any després (maig de 2013), quan l'ajuntament va comunicar el cessament del contracte. Sent que aquesta irregularitat ja havia estat denunciada i posada de manifest amb anterioritat per part dels grups de l'oposició.

La treballadora, que portava gairebé una dècada treballant en el consistori, davant la mala gestió realitat per l'equip de Govern i considerant vulnerats els seus drets laborals, va interposar una demanda en el jutjat de Lo Social, que a principis de juliol ha fallat que l'ajuntament no va actuar correctament en el procediment de l'acomiadament i condemna a l'administració local de Llíria a pagar 10 mil euros per acomiadament improcedent més els salaris de tramitació, que poden suposar altres 20 mil euros.

Per a Riera, aquest tipus d'acomiadaments improcedents i condemnes no són nous amb el Govern del PP. Fa poc temps, l'ajuntament també va ser condemnat per l'acomiadament de l'arquitecta municipal de manera arbitrària, on també es va condemnar a pagar 10 mil euros per acomiadament improcedent més altres 50 mil per salaris de tramitació.

L'ajuntament ha anunciat que recorrerà aquest fallo. Però cal recordar que en l'agenda judicial municipal hi ha altres pleits pendents en tema de personal com l'acomiadament fulminant del Cap de Premsa, les modificacions laborals de condicions de treball de personal del Conservatori de Música, o els serveis impropis que s'ordenen als agents de la Policia Local.

Amb aquesta última condemna d'acomiadament improcedent a l'Agent d'Intermediació Laboral, es ve a confirmar la nefasta gestió que en aquesta legislatura s'ha realitzat en matèria de personal per part del PP de Llíria i com al final són els ciutadans els que hem de pagar dels nostres impostos el cost de les mateixes.

Compromís per Llíria

photo

 
next