Diari La Veu del País Valencià
A favor de les caixes rurals valencianes
El grup municipal de Compromís per Almoines ha presentat una moció al ple per exigir als governs valencià i central que garantisquen la continuïtat de les Caixes Rurals i les Cooperatives de Crèdit. El sistema econòmic i social del País Valencià necessita d’una banca pròpia valenciana com ara les caixes rurals i les Cooperatives de Crèdit.

Actualment, el sistema bancari valencià està composat per una caixa d’estalvis, Caixa Ontinyent, i 31 caixes rurals/cooperatives de crèdit.

La bancarització de les cooperatives de crèdit i les caixes rurals suposarà la seua desaparició i la consolidació d’un model de banca comercial de grans dimensions, la qual cosa esdevindrà en un sector bancari fortament concentrat i un mercat oligopolístic dominat per 6 grans bancs. Les caixes rurals i les cooperatives de crèdit són entitats financeres independents sòlides i viables destinades a cobrir les necessitats financeres dels xicotets estalviadors i de les xicotetes i mitjanes empreses. Cap caixa rural/cooperativa de crèdit ha necessitat ser rescatada ni ha rebut diners públics durant la crisi actual i la majoria compleixen amb les exigències de capital i de solvència imposades per la Unió Europea.

Compromís per Almoines

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa