Diari La Veu del País Valencià
L’AVM3J anuncia que es personaran al setembre si la jutgessa reobri la investigació
RedactaVeu / València

L’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol de 2006 (AVM3J) s’ha concentrat de nou a la plaça de la Mare de Déu de València per a reclamar respostes sobre l’accident que va costar la vida a 43 persones, però en aquesta ocasió també per a mostrar el seu suport a les víctimes de l’accident de tren de Santiago. De nou, i a pesar de ser un mes de vacances, la societat ha volgut donar suport a l’associació acudint massivament a la Plaça de la Mare de Déu.

L’Associació ha anunciat la seua intenció de personar-se en el cas si finalment la jutgessa reobri la investigació.

El primers cinc minuts de silenci que s’han guardat han sigut en memòria de les víctimes de Santiago. Segons el manifest que s’ha llegit, els membres de l’associació transmeten “el seu absolut suport a les víctimes d’accident de Santiago de Compostel·la, tant als supervivents i les seues famílies i amics, com a les dels morts”.

“És una situació indescriptible la que estan vivint en aquests moments i els comprenem. Per això, desitgem acompanyar-los en el seu dolor i oferir tota la nostra solidaritat”, assenyalen, al mateix temps que demanen “la comprensió i sensibilitat per part de la resta de la societat”.

Al seu judici, “el que més necessiten els afectats en aquests moments és respecte a la seua intimitat i molt de suport” però, afegeixen, “no solament en aquests dies, sinó en els pròxims mesos”.

Per açò, suggereixen que es cree “un equip multidisciplinari d’atenció a les víctimes el temps que calga, a fi de realitzar coordinadament les intervencions necessàries que necessitaran les persones afectades, ja que moltes de les seqüeles s’aniran manifestant al llarg del temps”.

A més, demanen a les autoritats “que no es demoren en la recerca de les causes de l’accident, doncs un accident tan greu, segur que solament no es deu a una única causa; i sobretot, que siga una recerca profunda, àmplia i completa”.

Com cada dia 3 des de l’accident de Metrovalencia que va causar 43 morts i 47 ferits, els familiars de les víctimes tornen a demanar respostes, perquè, segons el manifest, l’ocorregut abans, durant i després d’eixe sinistre “és l’exemple d’allò que mai ha de fer un govern”.

“Portem 7 anys i 30 dies a la recerca de la veritat. Veritat que el Govern valencià nega, i veritat que l’any 2006 la justícia no va voler investigar”, denuncien, i esperen que la petició de la Fiscalia perquè es reòbriga la investigació “finalitze en una investigació profunda, objectiva i fiable”.

Per a l’associació existeixen molts dubtes al voltant dels fets esdevinguts el 3 de juliol de 2006, i es pregunten “com és possible que davant una nova reobertura judicial no es realitze una reobertura d’investigació parlamentària?”.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa