Sueca enceta Febrer amb la Festivitat de Sant Blai

1 febrer 2016 01:00h
El proper dimecres, 3 de febrer, Sueca tornarà a celebrar la festivitat de Sant Blai que enguany vindrà marcada per la commemoració del 1700 aniversari del seu martiri. En esta ocasió, de manera extraordinària, la celebració es concentrarà a l’Església de Sant Pere Apòstol i la imatge es quedarà durant tot l’any a l’església amb motiu de l’aniversari, pel que no hi haurà trasllats. A les 19:30 hores està prevista la celebració de la missa i en acabar es seguirà amb la tradició de la benedicció i el repartiment dels rotllets i el cant dels gojos.

La família Vera i Sisternes, els organitzadors de la celebració, ha volgut fer palés el seu agraïment a l’Ajuntament de Sueca, que ha col·laborat tradicionalment i segueix col·laborant en la festa, així com a totes les persones que fan possible que la festivitat pervisca en el temps.
 
Els actes comptaran amb la presència de la començadoreta i les llauradoretes de la Mare de Déu de Sales, els majorals dels Benissants, el sibil·ler i el acòlic de la calenda, per ser Sant Blai el patró dels xiquets. I també enguany, hi assistiran la Festera Major de Sueca, Sara Roselló i la seua Cort d’Honor. Els organitzadors, a més, han confirmat l’assistència de membres de la comunitat armènia de Sueca i d’altres pobles veïns de la comarca, donat l’origen armeni de Sant Blai.


 
next