Diari La Veu del País Valencià
Rècord de participació en la Mitja Marató Ciutat de Sueca
Més de 500 persones van participar en esta prova solidària amb Avapace, l’Associació Valenciana d’Ajuda a la Paràlisi Cerebral

Sueca ha viscut este cap de setmana una gran festa de l’esport. El diumenge, la capital de la Ribera Baixa acollia la prova esportiva més important en quant a recorregut de quantes se celebren a la ciutat, la Mitja Marató – Ciutat de Sueca que organitza la Falla Via del Materal en col·laboració amb la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Sueca.

Més de mig miler de corredores i corredors van prendre l’eixida al Passeig de l’Estació de Sueca. La prova amb un recorregut de 21.097 metres, distribuïts en un circuit semiurbà, era alhora una cita solidària amb Avapace, l’Associació Valenciana d’Ajuda a la Paràlisi Cerebral i va comptar també amb la participació d’un grup nombrós de membres del club Avapace Corre que treballa per fomentar la integració en la societat de les persones amb paràlisi cerebral a través de l’esport.

En esta edició, la número IX, el més ràpid en creuar la línia de meta va ser Noe Romero del C. A. Bikila, seguit de Salva Palero del C. A. Cullera i Pere Mayor dels club Sport.
En dones la més ràpida va ser Maxine Mckinnon i el segon i tercer lloc del pòdium van ser per a Sandra Pla de Crespo Cronorunners i Lourdes Escrivà de Mareny Team.

En la categoria local masculina, els tres homes més ràpids van ser José Manuel Caplliure de Cobarde’s Team, Francesc Piera del Club de Triatló Sueca i Ruben Cerros del Club de Córrer Peus Quets. I pel que fa a la classificació local femenina, els tres millors temps van ser els de Prese Claver del Club de Córrer Peus Quets, Iris Iborra i Silvia Merino.

La prova a més destacava també els tres primers resultats en la categoria fallera masculina i femenina. Francisco José Lopez, Xamusketa Forquet i Eric Colechá van ser els tres primers fallers en arribar a meta i Sílvia Merino, Andrea Garcia i Elisa Alcañiz les tres falleres més ràpides. L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i el regidor d’Esports, Vicent Baldoví, van estar els encarregats de lliurar els trofeus als guanyadors de les diferents categories.

El president de la Falla Via Materal, Salvador Sánchez, es va mostrar molt satisfet per l’èxit de participació aconseguit en esta novena edició. Sánchez va aprofitar l’ocasió per mostrar el seu agraïment, en nom de tota la comissió, a l’Ajuntament de Sueca i també a la resta de col·laboradors i patrocinadors de la prova i va avançar també que la falla ja ha començat a preparar el 10é aniversari de la prova que es celebra l’any vinent. Per celebrar la primera dècada de la Mitja Marató Ciutat de Sueca, el president ha desvetllat que ja preparen una exposició que repassarà la trajectòria de la prova des dels seus inicis.

El regidor d’Esports, Vicent Baldoví, ha volgut fer també palés el seu agraïment a la Falla Via Materal. “Sense ells haguera estat impossible l’èxit d’esta prova. Les Falles saben fer festa però també s’impliquen en altres àmbits com en este de l’esport. Estem molt contents de l’èxit de participació, ha participat molta gent d’altres llocs i també moltes suecanes i suecans s’han atrevit enguany a fer estos 21 quilòmetre” ha conclòs Baldoví.

Comparteix

Icona de pantalla completa