Diari La Veu del País Valencià
Crevillent – El PP menteix sobre el cine Iris
El Grup Municipal de l’Esquerra ha eixit al pas de les declaracions del sr. Moya on excusava la inoperància de l’equip de govern del Partit Popular per no evitar l’enderroc de l’antic cinema Iris.

En les declaracions fetes per el responsable del PP, s’afirma que l’edifici es considerava que no tenia les suficients condicions bàsiques, arquitectòniques, artístiques, etc, necessàries per a estar inclòs al catàleg d’edificis protegits. La coalició d’esquerres vol desmentir contundentment esta afirmació, ja que com apunta el regidor Daniel Galvany “si en comptes de mentir a la gent, el Partit Popular haguera posat els interessos de tot Crevillent per davant dels interessos particulars d’alguns, este edifici haguera passat a ser Bé de Rellevància Local i per tant estaria protegit per la llei”.

Des d’EUPV-ERPV volen demostrar que les excuses del PP són fàcilment desmuntables, només cal referir-se al Decret 62/2011 i la llei 4/1988 de Patrimoni Cultural Valencià. En dit decret que defineix quins edificis poden ser matèria de protecció trobem [Llocs d’interès local. Són els llocs vinculats a esdeveniments o records del passat, a tradicions o a creacions culturals o de la naturalesa i a obres humanes que posseïxen un valor rellevant per a la memòria popular]. A més, la citada llei disposa d’un [règim transitori de protecció], per paralitzar obres per les quals es puga veure afectat l’edifici fins que Conselleria aprove la seua protecció.

En paraules de Galvany: “si per a l’equip de govern de la dreta el Cine Iris no era un valor rellevant per a la memòria popular, demostra que no senten ni el més mínim apreci pel que significa ser de Crevillent”.

Per últim, EUPV-ERPV ha volgut recordar que fa més d’un any este grup va presentar una moció al plenari de l’Ajuntament per protegir el Patrimoni Cultural crevillentí. El Partit Popular va votar en contra d’uns punts que recollien les accions de restauració del Pont dels Moros o la Font Antiga, que ara vol presentar el sr. Moya com d’iniciativa pròpia i que estem segurs hagueren passat desapercebudes sinó fora per la pressió de la ciutadania i de les associacions de Crevillent que no s’han cansat mai de reclamar la posada en valor del patrimoni del poble.

Galvany ha conclòs “este grup municipal seguirà de prop estes obres de restauració per evitar que es repetisquen restauracions vergonyoses com la dels Pontets o l’ermita de Sant Gaietà i per seguir pressionant perquè llocs com l’Hospital Vell, entre altres, no seguisquen el mateix camí que el cine Iris”.

Esquerra Crevillent

Comparteix

Icona de pantalla completa