Diari La Veu del País Valencià
Tavernes i el Consell acorden aplicar el sentit comú i reduir les dimensions de la futura depuradora
RedactaVeu / Tavernes de la Valldigna

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, s’ha reunit recentment amb els responsables de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR) de la Generalitat Valenciana per a desbloquejar el projecte i aplicar el sentit comú en les dimensions i cost de la futura depuradora.

La reunió mantinguda per l’alcalde de Tavernes, acompanyat per la regidora d’Urbanisme, Mª Carmen Canet i diferents tècnics municipals, ha servit per a constatar que la grandària de la futura depuradora de Tavernes de la Valldigna era desproporcionada per a la realitat del municipi valler. El cost de la infraestructura estava xifrat en 36.667.297,56 milions d’euros, segons el conveni firmat el 2009 i, a banda de les necessitats del PGOU, havia de tractar les aigües residuals de les més de 9.000 vivendes que es pretenia construir en els projectes fallits dels PAI La Vall del Mar i Granata Golf.

Així, la grandària del projecte es reduirà a la quarta part, amb la qual cosa la Generalitat Valenciana veu més factible el projecte de la futura depuradora, per la delicada situació econòmica del Govern valencià. De tota manera, el projecte estarà preparat per a les ampliacions que en un futur es puguen produir per ampliació de vivendes, polígons i el desenvolupament urbanístic.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha explicat que aquest nou projecte de construcció de la depuradora “és una peça clau per al desenvolupament de la ciutat i dels diferents sectors de la platja, però amb més sentit comú i atenent a la realitat del municipi. Estem molt satisfets pels acords a què hem arribat amb EPSAR, però també hem de tindre present que no es tracta d’un projecte que s’iniciarà en breu, no serà una realitat en els pròxims anys. El procés serà molt llarg i complex abans de tindre la depuradora en funcionament”.

Amb aquest acord, i segons estipulava el contracte entre ambdues institucions, serà l’Ajuntament de Tavernes el que mamprendrà la redacció del projecte i l’expropiació dels terrenys, que suposarà un cost econòmic de 900.000 euros, una vegada estiga finalitzat aquest nou projecte.

Comparteix

Icona de pantalla completa