Diari La Veu del País Valencià
Turisme idiomàtic Castelló
De tant en tant els projectes reciclats, com ara l’anomenat “Turismo Idiomático de Castellón”, ens fan recordar amb ràbia i impotència com es van malbaratar 190.000 € en aquella “Ciudad de las Lenguas” de l’ex alcalde J. L. Gimeno i el seu assessor “Josety”, com tots sabem “lingüistes de reconegut prestigi.” Castelló cultural paga i Gimeno calla, aquesta semblava ser la premissa dins del PP valencià en els seus moments més convulsos en l’àmbit local.

En lloc de potenciar una EOI que mor per falta de suport o arribar a acords amb l’Institut Cervantes o el British Council directament, una vegada més ens sorprenen amb convenis amb empreses privades, confirmant la màxima del equip de govern de l’Ajuntament de Castelló de fer desaparèixer les administracions públiques com a prestadors de serveis per a la societat. Només cal investigar qui hi ha darrere de Spanish Institute Audiogil i Orange Language School per confirmar que les coses no canvien.

Vivim a un país on les retallades en educació pública, el tancament de línies educatives o la pujada de ràtios a les aules de l’ensenyament obligatori o als de règim especial, com ara l’EOI, són una constant. És la solució aquest acord amb iniciatives privades? Només per a uns pocs. Per als de sempre.

I en un projecte de llengües, on han deixat la nostra? L’eternament oblidada. No han pensat que cal promocionar-la i defensar-la? Aquestes accions per part de l’Ajuntament tornen a l’actualitat les paraules de Joan Fuster al 50 aniversari de les normes de Castelló, on va afirmar, referint-se a la nostra llengua: “és encara una llengua postergada o pitjor perseguida, ens la volen acorralar a un reducte folklòric…”.

Podem Castelló

Comparteix

Icona de pantalla completa