Diari La Veu del País Valencià
Sueca treballa la prevenció del tabaquisme entre els escolars
La regidoria de Sanitat i Prevenció Comunitària de l’Ajuntament de Sueca, amb la col·laboració de Salut Pública d’Alzira, ha tornat a programar enguany l’Aula del Tabac, una iniciativa a través de la qual s’informa als escolars sobre els perills que comporta l’hàbit de fumar per a la salut de les persones.

En esta ocasió els escolars participants en la iniciativa han estat els alumnes de 1er d’ESO de Lluis Vives, L’Escola Jardí de l’Ateneu i Unió Cristiana. Els tres centres pertanyen a la Xarxa de Col·legis sense Fum, un col·lectiu que busca el compromís dels centres educatius, per oferir informació als alumnes i treballar també des des les aules la prevenció del tabaquisme.

Els escolars que assisteixen a l’Aula del Tabac coneixen, a través de les explicacions del tècnic, els perills que comporta per a la seua salut el consum del tabac i alhora també el cost sanitari, social i mediambiental que suposa.

El tècnic de Salut Pública d’Alzira, Gonzalo Martí, qui ha estat l’encarregat de conduir l’Aula del Tabac a la nostra ciutat, ha explicat que estes xerrades i tallers dirigits als joves s’organitzen amb l’objectiu de donar a conéixer als joves els riscos i les conseqüències que comporta ser fumador.

Per la seua banda, el regidor de Sanitat i Prevenció Comunitària, Salvador Campillo, ha apuntat que “des de la Regidoria estem obstinats en treballar la prevenció i la promoció d’hàbits saludables, per això hem organitzat esta aula del tabac per als nostres alumnes en col·laboració amb el Departament de Salut Pública, i de la mà de professionals, per prevenir l’hàbit de fumar entre ells, mostrant-los entre d’altres els efectes nocius del tabac i els components que porta com el quitrà o la nicotina”.

Comparteix

Icona de pantalla completa