Diari La Veu del País Valencià
Paterna – Els comptes municipals estan unflats
COMPROMÍS DESVELA QUE EL PRESSUPOST 2015 CONTEMPLA UNA REBAIXA DE 13% EN LA CONTRIBUCIÓ I NO DEL 25% COM DIU EL PP

Compromís per Paterna, després d’analitzar l’esborrany del pressupost per a 2015 de l’Ajuntament del municipi, descobreix que “l’anunci fet pel PP que la contribució baixarà un 25% l’any que vé és fals, ja que només la reduïran en un 13%. I a tot això s’afegeix que el PP no ha tingut cap problema en unflar els comptes municipals amb 1.250.000 euros que es derivarien de la inexistent Zona Franca, immersa en un laberint de tràmits”.

“L’equip de govern no té vergonya en fer un esborrany de pressupostos totalment de ciència ficció. Incloure com a ingressos la concessió administrativa de la Zona Franca convertix als regidors del PP en uns irresponsables polítics. Cal recordar que ni existeix el consorci, ni hi ha terrenys encara, ni se sap res en clar sobre este megapolígon que de moment és fum. I no oblidem que hi ha cinc regidors i un ex alcalde imputats per la despesa de promoció de la Zona Franca en l’encomana de màrqueting 2013 de GESPA”.

Segons Compromís, “el PP de Paterna necessita ara donar bones notícies, després d’una setmana negra com la passada. Però donar una bona notícia no vol dir enganyar a la ciutadania amb una rebaixa de la contribuició que és fícticia i que el regidor d’Hisenda, Manuel Palma, va vendre ràpidament cara a la galeria en un intent a la desesperada de recuperar la credibilitat perduda del seu partit”.

Així, “mentre en 2014 el capítol d’ingressos per impostos directes va ser de 32.320.000 euros, per a 2015 la previsió és de 32.600.000 euros. És a dir, un augment que es deriva de pressupostar impostos directes, taxes, transferències i ingressos patrimonials que no es van a complir, donades les dificultats de moltes famílies per a poder abonar el rebut corresponent. No ens expliquem que en un pressupost on es redueix la recaptació de l’IBI en tres milions, el capítol d’ingressos acabe pujant a quatre. Ens agradaria saber quines matemàtiques han gastat en el PP per a fer estos numeros”.

“A això s’afegeix que el PP també ha fet la previsió de cobrar taxes que enguany estaven a zero. Parlem de la taxa de fem, que en 2014 estava a zero euros i que per a 2015 ha previst ingressar 100.000 euros; o dels serveis esportius que també estaven a zero i que per a l’any que vé contemplen uns ingressos previstos de 250.000 euros”.

“I per acabar d’arredonir la jugada, Palma ha previst 2,6 milions d’euros en l’apartat de transferències de la Generalitat en matèria de serveis socials, renda garantida, educació i altres fons que se li demanen al govern autonòmic. Però considerem que serà prou improbable que la Generalitat transferisca els fons que se li sol·liciten. És més, el 2013 el Consell deixà de pagar 2 milions i en 2014 també estem trobant-nos amb la mateixa circumstància”.

“Volem uns pressupostos sanejats, que beneficien a la ciutadania i que garantisquen uns serveis públics de qualitat i sense retallades. Compromís seguirà treballant en propostes alternatives a les cortines de fum del PP”, conclouen.

Compromís per Paterna

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa