Diari La Veu del País Valencià
Sueca – #Ecopropòsits per una ciutat més neta
L’Ajuntament de Sueca convida als veïns de la localitat a marcar-se #Ecopropòsits per una ciutat més neta

El consistori suecà ha presentat este divendres una nova iniciativa de conscienciació ciutadana per sensibilitzar als veïns i als visitants de la necessitat de mantenir la ciutat més neta entre totes i tots.

“Sueca és una ciutat preciosa de la que tenim que sentir-nos orgullosos, això sí cal conservar-la neta i polida, tots volem una ciutat bonica i neta; mantenir-la així, però, és cosa de totes i tots” apunta la regidora de Medi Ambient i Neteja Viària de l’Ajuntament de Sueca, Isabel Jiménez.

La titular de Neteja Viària ha continuat “ens cal la col·laboració de totes les suecanes i tots els suecans. Volem fomentar hàbits cívics entres els nostres veïns perquè estem convençuts que amb respecte i amb la implicació de tots podem fer de Sueca, un exemple de civisme ”.

La Regidoria de Medi Ambient i Neteja Viària llança esta iniciativa per encoratjar a les suecanes i suecans perquè participen de manera activa en la neteja i el manteniment dels nostres carrers i espais públics i per promoure conductes exemplars i reforçar alhora la conscienciació i la responsabilitat ciutadana en este sentit.

La iniciativa comptarà amb la col·laboració de diferents col·lectius, associacions i entitats locals als que se’ls convidarà a sumar-se per arribar, a través d’ells, al major nombre possible de ciutadans i per aconseguir així una major implicació i participació dels veïns.

L’objectiu és convidar-los a marcar-se un #Ecopropòsit, un xicotet gest per convertir Sueca en una ciutat més neta, més amable, respectuosa i sostenible, tot convençuts del fet que “les xicotetes accions fan el canvi”.

El consistori aposta per motivar la població a través de les noves tecnologies i les xarxes socials donat la popularitat que han anat adquirint al llarg dels darrers anys. Per això, s’ha realitzat també un vídeo apel·lant a la consciència ciutadana en el manteniment de la neteja de la via pública, en què el protagonista interpreta el paper d’un ciutadà exemplar i compromés amb la seua ciutat.

La iniciativa farà especial incidència també en el cas dels excrements d’animals per recordar als propietaris de mascotes l’obligatorietat de recollir els seus excrements així com la sanció que implica el seu incompliment.

Jiménez ha recordat que l’Ajuntament continua multiplicant esforços per mantenir la ciutat neta. Segons ha apuntat, la neteja viària suposa ara per ara una despesa de més de 6000 euros al mes. La titular de l’àrea ha enumerat algunes de les últimes accions empreses pel consistori en este sentit. Així, Jiménez ha recordat que recentment el consistori ha augmentat la dotació de papereres, s’han distribuït contenidors d’ecopiles en diferents edificis públics i centres esportius, s’han augmentat els baldejos, s’està provant un producte nou per eliminar les taques als carrers i una moto revisa a diari els carrers de Sueca per recollir els excrements d’animals de la via pública i els espais públics.

Jiménez ha avançat també que en els pròxims dies es substituiran els contenidors d’oli i ha assegurat que el consistori té previst crear pròximament un espai de convivència per a animals a la zona de l’Avinguda Ciutat de Pamplona.

“El consistori assumeix cada mes la seua responsabilitat i compleix amb la seua tasca. Mantenir els carrers i els espais públics nets suposa un cost econòmic molt important per a la ciutat i tots els esforços en la neteja de la nostra ciutat són insuficients si no comptem amb la col·laboració i la implicació ciutadana” ha conclòs Jiménez.

Juan Luis Pérez, que ha assistit a l’acte en representació de la Protectora d’Animals de Sueca, Proansu, ha aplaudit la iniciativa del consistori així com les mesures i les accions promogudes per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sueca. El representant de la protectora ha coincidit amb la regidora en la necessitat de conscienciar a la població per tal de promoure actituds i conductes cíviques i ha donat ple suport a la iniciativa presentada pel consistori.

Comparteix

Icona de pantalla completa