Diari La Veu del País Valencià
EU demana la compareixença de Moragues pels préstecs de Bancaixa a les empreses de la família Cotino
RedactaVeu / València

La diputada d’esquerres ha anunciat que la formació demanarà la compareixença del conseller d’Hisenda i del director de l’Institut Valencià de Finances perquè expliquen els préstecs rebuts per les empreses de la família Cotino, principalment per a inversions a Europa de l’Est.

“Volem saber amb quin interés es van abonar, quins directius de Bancaixa van autoritzar i signar aquestes operacions i quins han sigut els resultats d’aquestes inversions”, ha destacat López Barceló, qui ha declarat que “sospitem que aquestes inversions van ser un autèntic desastre, amb la consegüent sangria per a les entitats que després hagueren de ser salvades amb fons públics”. La diputada d’esquerres ha recordat també els “més que tèrbols i inquietants” antecedents del soci hongarés dels Cotino i la fallida de diversos projectes en països com Hongria o Romania.

La diputada d’EUPV en Les Corts ha anunciat aquesta petició de compareixença arran de les informacions publicades segons les quals Bancaixa investiga crèdits irregulars a diferents empreses, entre d’altres, l’empresa de la família Cotino per a les inversions a Europa de l’Est. Segons López Barceló, els mateixos informes anuals de Bancaixa ja indicaven que els crèdits a les empreses de la família Cotino estaven sent un “autèntic forat negre”. “Ara cal preguntar-se com una entitat financera presta quantitats milionàries alegrement per a projectes que, majoritàriament, han acabat en el fem”, conclou López Barceló.

Comparteix

Icona de pantalla completa