Diari La Veu del País Valencià
Una immigrant sense papers obligada a pagar per a poder ser atesa a l’Hospital de Dénia
RedactaVeu / Dénia

La nova negativa del centre d’atendre a una immigrant sense papers si no pagava prèviament els 132€ del cost de la visita, ha posat de manifest l’incompliment que des de l’Hospital de Dénia estan duent a terme amb el Reial decret 16/2012, que estableix l’exempció de pagament a menors, persones ateses en els serveis d’urgència i a dones embarassades. En aquest sentit, el diputat socialista i portaveu de Sanitat en Les Corts, Ignacio Subías ha denunciat el “atac directe als drets sanitaris i bàsics dels ciutadans” que l’Hospital de Dénia està duent a terme amb les persones més desafavorides.

Per açò, el diputat socialista ha tornat a reiterar la “inacceptable” ruptura que els governs del PP estan fent “de la universalitat i de l’equitat de l’assistència, posant sempre en risc les persones més desafavorides”. “Ho hem denunciat per activa i per passiva –continua Subías– estem davant una situació insostenible, però des del PSPV no permetrem que les persones siguen ateses simplement en funció dels recursos dels quals disposen”. D’aquesta forma, i com ha reconegut, el seu principal objectiu ara és recuperar “un vertader sistema sanitari públic en el qual no es restringisquen els drets dels ciutadans i no s’excloguen els més febles, els malalts crònics, els majors i les persones amb menys recursos”.

En aquest sentit, Subías ha volgut recordar que, a pesar que el RD 16/2012 és un decret “tremendament restrictiu i que anul·la la universalitat i equitat d’un sistema sanitari que ens ha costat anys aconseguir”, l’actuació dels responsables del departament de Dénia ha anat un pas més enllà “incomplint fins i tot les excepcions marcades per la legislació, la qual cosa ha provocat que no es respecte ni tan sols una cosa tan bàsica com els drets dels éssers humans”.

“No és la primera vegada que açò ocorre en l’Hospital de Dénia i des del PSPV lluitarem perquè a cap altre ciutadà se li negue l’atenció per no disposar de recursos”, ha indicat abans de puntualitzar que una vegada que els socialistes arriben al poder “recuperarem la gestió pública de la sanitat per a tots els ciutadans i suprimirem aquest Reial decret que restringeix la Sanitat únicament per a aquelles persones amb majors recursos”.

Comparteix

Icona de pantalla completa