Diari La Veu del País Valencià
La seu d’Aerocas a l’àtic del cosí d’Alberto Fabra
Tal i com es venia tement, l’activitat d’Aerocas en l’àtic del cosí d’Alberto Fabra, en la perifèria de Castelló, va estar un any operant sense llicència d’activitat, després de més de molts mesos de negatives i respostes que no donaven compte del que es preguntava, per fi el Consell respon per escrit a la pregunta escrita formulada per la diputada autonòmica de Compromís, Mireia Mollà, que demanava saber en quina data es va presentar per part d’Aerocas o SPTCV la petició de llicència d’activitat , en quina data es va obtindre, en quina data es va abonar la taxa de la llicència, ja que es sospitava que es va estar de manera al.legal almenys fins que es va fer pública la relació de parentiu del propietari de l’àtic amb el aleshores alcalde de Castelló.

Ara per fi, el Conseller d’Hisenda explica que malgrat que el contracte de lloguer es va signar en maig de 2005, no va ser fins a eixa data quan es va encarregar el projecte d’activitat, que no va estar disponible fins setembre de 2005.

La llicència es va presentar el 9 de novembre de 2005 i es va pagar aleshores la taxa municipal, i la llicència va ser concedida per acord de la Junta de Govern Local en data 15 de maig de 2006, un any després de que s’ubicara la seu d’Aerocas i de Mundo Ilusión en aquest àtic dins d’un edifici residencial i no d’oficines. Abans d’eixe moment, i sense cap tipus de problema, Aerocas va operar en aquest àtic.

Segons el coportaveu de Compromís a les comarques de Castelló, Carles Mulet “ de nou, les dades tornen a evidenciar el que va ser un cas de presumpte nepotisme i precipitació, el que els interessava era que el familiar de Fabra puguera estar cobrant des del minut zero, mentre hi havia desenes d’edificis de titularitat pública que podrien haver ubicat de manera gratuïta estes instal·lacions. Que els costara un any fer tot el tràmit per obtindre les llicències d’activitat d’una simple oficina en un àtic, i qui ho tramitava era l’administració que estava realment interessada en tirar endavant aquest projecte, fa realment mala olor. Quins problemes duia l’ubicar aquestes oficines en aquest àtic?, per què es va tardar tant?; segurament, si s’haguera ubicat en dependències públiques, al tractar-se simplement d’una empresa pública dependent del Consell, els tràmits hagueren estat molt més àgils.

El que aleshores era el cosí polític d’Alberto Fabra va llogar a Societat Parques Temàtics de la CV (SPTCV) un àtic, per l’astronòmica quantitat de 4320 euros al mes, des de 16 de maig de 2005, fins al novembre de 2011, ( escassos mesos després que Alberto Fabra accedira a la presidència de la Generalitat), per tant, serien concretament 79 mensualitats, mensualitats , que donarien un mínim de 341280 euros, sense comptar l’IVA en esta quantitat, i on caldria sumar anualment l’increment de l’IPC. Fins que no va transcendir la relació de parentiu, la seu d’Aerocas era un seu mig oculta.

Compromís per Castelló

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa