Semifinal local Concurs Internacional Paella de Sueca

21 abril 2016 01:00h
El consistori convoca a la restauració local a la primera semifinal suecana del certamen
 
L'Ajuntament de Sueca obri este divendres, 22 d'abril, el termini d'inscripcions per a la primera edició de la semifinal local del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca.
 
La primera semifinal suecana  tindrà lloc el proper dijous 23 de juny, a les 12:00 hores, a la Platja de Les Palmeres. Esta primera fase local del certamen se celebrarà per tant el mateix dia en què se celebra la Nit de Sant Joan, tot amb l'objectiu que esta jornada esdevinga un atractiu turístic més del nostre municipi. En les properes edicions, s'ha previst que es puga organitzar de manera rotativa també en les diferents platges de Sueca, al Perelló i el Mareny de Barraquetes.
 
“L'objectiu d'esta semifinal és implicar als suecans en este prestigiós concurs gastronòmic que es celebra a la seua ciutat, el més antic de l'Estat espanyol, volem que la restauració local puga participar més directament al certamen i alhora demostrar també que a Sueca fem unes magnífiques paelles valencianes” ha apuntat Vicent Baldoví, regidor responsable del concurs.
 
Podran participar-hi, amb una selecció prèvia, tots els restaurants i bars que ofereixen  paella al seu menú. La seua participació al concurs significarà una oportunitat per tal d'accedir a la final de la 56ª edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, que se celebrarà el proper 11 de setembre, de la mateixa manera que una bona part dels restaurants internacionals accedeixen a l'esmentada final, després d'haver aconseguit guanyar les respectives semifinals internacionals celebrades arreu del món.
 
 
Els interessats a participar-hi hauran d'inscriure's en una de les dues categories establertes. L'organització del concurs diferenciarà dues modalitats, la categoria A, en la qual podran participar tots aquells establiments que tinguen llicència de Restaurant i els establiments que, tot i no tenir-la, compten amb un servei diferenciat de bar i menjador o bé que en la seua carta ofereixen arròs i paella i la categoria B, en la qual podran participar tots aquells bars de Sueca, El Perelló i el Mareny de Barraquetes que ho desitgen. Això, no obstant, només podran optar a participar en la 56ª edició del concurs al setembre, els tres primers classificats de la categoria A i d'entre ells, el primer classificat participarà també com a jurat a la següent edició de la semifinal suecana.
 
 
A esta fase local es podran inscriure un màxim de 25 participants, i per a poder celebrar-se finalment serà necessari un mínim de 10 concursants en la categoria A. En cas de no arribar-hi al mínim d'inscrits, es realitzaria un sorteig entre aquells que hagen realitzat la seua inscripció en la categoria A per seleccionar d'entre ells tres participants per al concurs de setembre. Les sol·licituds per participar-hi podran presentar-se des d'este divendres, 22 d'abril i fins al proper 20 de maig al Registre General d'Entrada de l'Ajuntament de Sueca.
 
Representants del consistori s'han reunit fins a dues ocasions, en els darrers mesos, amb el sector hostaler per consensuar amb ells el plantejament d'esta primera semifinal local, escoltar els seus suggeriments i aportacions, per tal de fer d'esta semifinal un certamen a mida de la disponibilitat i els interessos de la restauració local.
 
Les bases es podran consultar a partir d'este divendres a la pàgina web de l'Ajuntament de Sueca.

  
next