Diari La Veu del País Valencià
El Pla del Xúquer contempla una inversió de 5.173 milions
EFE / Madrid

Una vegada estudiades les al·legacions, el projecte de Pla Hidrològic i el seu corresponent Informe de Sostenibilitat Ambiental serà elevat al Consell Nacional de l’Aigua per a, posteriorment, ser aprovat per l’executiu mitjançant reial decret.

El Pla Hidrològic de la Demarcació Hidrogràfica del Xúquer, l’esborrany del qual se sotmet a consulta pública, és l’element bàsic de gestió de la demarcació hidrogràfica i té com a objectius aconseguir el bon estat de les aigües i l’adequada protecció del domini públic hidràulic.

El Pla marca les pautes per a atendre les demandes d’aigua respectant l’equilibri i l’harmonització del desenvolupament regional i sectorial i defineix un règim de cabals ecològics que contribuirà a millorar l’estat dels rius de la conca, segons les mateixes fonts.

Aquest document contempla una inversió de 5.173 milions d’euros per a millorar la qualitat de les masses d’aigua (un 17% de la inversió prevista) i les condicions hidromorfològiques de les aigües superficials (7%), així com mesures de gestió de la demanda i increment de disponibilitat del recurs (19% i 31% de la inversió prevista, respectivament).

Totes aquestes intervencions tenen com a objectiu millorar l’estat de les masses d’aigua per a donar compliment als requeriments de la directiva marc de l’aigua, garantir les demandes i previndre els riscos en cas d’inundacions.

El Ministeri, a través de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, ha establert diverses vies d’accés per a la consulta dels documents que constitueixen aquest projecte, així com per a la presentació d’observacions i suggeriments, tant en format digital en la web de l’organisme de conca com en paper en la seu física.

Comparteix

Icona de pantalla completa