Diari La Veu del País Valencià
La pàgina web oficial de turisme de Santa Pola ignora el valencià
Compromís torna a denunciar, com ve fent-ho periòdicament des de sempre, que la pàgina web de l’ajuntament de Santa Pola dedicada al Turisme, www.turismosantapola.es , està en castellà i anglès, i no apareix el valencià, llengua materna del nostre poble. També denunciem públicament que tota la informació que es dóna mitjançant fullets informatius dintre de la pàgina web també és en bilingüe castellà-anglès.

A més a més, els cartells informatius, tant fixes com electrònics, del carrer, també utilitzen només el castellà i l’anglès com a llengua vehicular.

Es desaprofita, una vegada més, una oportunitat d’or per a normalitzar la nostra llengua i per a defensar el patrimoni cultural valencià de què tantra gala fa el Govern valencià. Aquest fet és encara més lamentable si tenim en compte que ve afavorit per institucions públiques que tenen, com a objectiu elemental, la protecció de la nostra cultura, i més en un moment de tendència de reversió al turisme intern i de regressió del turisme i el nombre de residents anglòfons.

La imatge corporativa de qualsevol institució defineix la seua identitat. En aquest cas, la imatge que projecta l’Ajuntament ens representa com a poble, i aquesta imatge menysprea el nostre patrimoni cultural més valuós, la nostra llengua.

Hem demanat en conseqüència que, en compliment de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, l’Ajuntament faça servir la nostra llengua pròpia per a la imatge del turisme local, un fet que demostraria la voluntat de normalitzar-la i de fer possible la seua difusió a tots els àmbits d’ús, única forma efectiva i científicament demostrada que farà possible la seua pervivència.

Compromís per Santa Pola

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa