Diari La Veu del País Valencià
Vinaròs – Reordenació de la zona del PAI Machaco
Escoltant a l’Alcalde en qualsevol de les seues intervencions , a ESQUERRA REPUBLICANA de Vinaròs- ELS VERDS ens queden unes quantes coses clares:

-S’obre un nou vial entre els dos carrers principals.

-Tindrem dos torres de 14 altures.

-L’equip de govern del PP no sap què fer en aquesta zona , en l’única cosa que hauria de tenir clara: quin equipament vol.

La resta del discurs són tot vaguetats, absolutes vaguetats o pateixen els pecats de l’urbanisme dels darrers 20 anys, és a dir:

Les zones verdes , com els equipaments ocupen sempre el lloc que al constructor no li interessa. Es prima primer l’interes del constructor, que no l’ interès col.lectiu. I un té entès que en política per part de qui governa ha de primar l’ interès col.lectiu.

Algú sap quin equipament volen fer? I algú sap quan es farà? Ningú ho sap però el pitjor es que no ho sap ni l’equip de govern. Juan B. Juan va parlar de futur auditori, de sala d’exposicions, d’espai multiusos, és a dir , cap definició concreta. El que es va fer divendres passat en plenari va ser la certificació de que Vinaròs va sense rumb en la cosa pública i molt ben encaminat en afavorir negocis privats.

És tan gran la desorientació que inclús ens demanen a l’oposició que pensem l’equipament que allí volen fer. És a dir , no ens fan ni cas quan demanem un nou PGOU, però volen la nostra col.laboració en una zona on no estem d’acord en:

– Edificis de 14 altures.

– Als veïns se’ls deixa de la mà de Déu amb una exposició pública on s’hauran de rascar la butxaca per defendre la seva propietat privada, és a dir ,la violació del dret a la propietat privada.

-La línia política del PP en destruir tot allò que es va fer abans, perquè si ja tenim terreny per a un Auditori, ara es vol fer en un altre lloc?.

– Finalment perquè estem davant d’un nou bluff de l’equip de govern, que segueix repetint les mentides 1000 voltes per convertir-la en veritat: Com pots prometre un equipament, quan cap constructor emprendrà una obra pública si no aconsegueix amarrar la venda dels pisos que vol fer en les torres?

Recapitulant, estem davant de qüestions de fons que cal remarcar:

– Què passa amb els propietaris del Carrer l’Àngel ? Amb els terrenys expropiats, adquirits , agafats?

– Qui és l’equipament, ja que es aquest qui ha d’intentar justificar coses injustificables com les 14 altures ?

– Quina és la relació contractual d’un vell conegut , com Jose Luis Rokiski amb l’Ajuntament des de l’any 1996 fins ara, ja que segueix passejant-se per les dependències municipals d’urrbanisme com si fos un treballador més?

-Per a que es va fer la Modificació PGOU, num 25, redactada per Rokiski i l’advocat Cristian Fabregat?

– L’aprovació del PAI Machaco s’ha fet, única i exclusivament, per evitar el mal de cap que li pot suposar a l’equip de govern l’entrada en vigor el 21 d’aquest mes de la nova Llei d’Urbanisme Valenciana (LOTUP), encara que el començament del PAI s’ajorna per la cojuntura econòmica sine die.

– La línia del cel de Vinaròs queda una vegada més malmesa, gràcies a equips de govern i partits que han tingut el seu vot i força decisiu per poder canviar la política urbanística en aquests darrers anys.

TEMES D’ACTUALITAT

– Sorolls i el dret a descansar: des d’Esquerra Republicana ens solidaritzem amb els veïns i veïnes de la zona Jaume I/ Avgda Tarragona i reivindiquem un dret fonamental com és el Dret al Descans.

– Robatoris.: La inseguretat ha anat en augment i denunciem aquesta situació després dels 11 cotxes rebentats aquests cap de setmana, així com l’onada de robatoris a la Costa Nord i els mesos que es porten suporten el trencament de llunes de cotxe. No val que el Alcalde diga que això és cosa de la Guàrdia Civil, sinó que volem més seguretat a les nostres cases i vides. Encara s’enten menys la situació quan nomes hi havia dos patrulles per tot el poble, i a més, teníem dos efectius que de 21 hores a 1 de la matinada es passejaven pel passeig maritim dins de la politica d’aparador que caracteritza al Partit Popular

– 10 K: No estem en contra de la prova, de la mateixa manera que no estem d’acord amb la deficient organització que va portar a la situació caòtica dissabte passat; situació que inclús va arribar a la mateixa Policia Local que apart de no donar abast careixien dels medis materials de transmissió eficients ja que no tenien cobertura.

– Moció bous: Es una moció que torejarem en el seu moment però des de la certesa que Vinaròs no pot tenir el dolor com un alicient turístic ni cultural. Esquerra Republicana és un partit de persones que pensen lliurement no una secta de pensament únic.

ERPV Vinaròs

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa