Diari La Veu del País Valencià
Paterna – Al·legacions a l’ATE de Puerto Mediterraneo
La formació exigeix a l’alcaldessa que faça públiques les al·legacions de l’ajuntament.

Compromís per Paterna, després de setmanes de treballs amb nombrosos especialistes en els diferents vessants que té el projecte de Puerto Mediterráneo, “hem presentat les al·legacions per tal que el megaprojecte propulsat pel PP no es puga dur a terme al municipi de Paterna.”

“Compromís hem mostrat des del primer moment la nostra rotunda oposició al megaprojecte que suposarà la construcció del major centre comercial d’Europa a Paterna, destruint la major borsa de terreny verge que ens queda. No ès el model de ciutat que volem, ja que per a Compromís és un model que torna al ja caduc de la rajola i els grans esdeveniments.”

La formació ha presentat diverses mocions al ple de l’ajuntament per tal d’afavorir el comerç local, millorar els polígons industrials de Paterna fins i tot exigint la retirada de Puerto Mediterraneo. Mocions rebutjades per l’equip de govern PP.

Segons els tècnics que han treballat amb Compromís per Paterna en la redacció de les al·legacions, “existeixen diferents documents dins del projecte que ofereixen una visió sesgada de la realitat, oferint dades incorrectes o maquillades, per tal de donar viabilitat al projecte, fins i tot amb càlculs erronis en superfícies i aprofitaments”.

“No s’han valorat convenientment els efectes que la canalització del Barranc d’En Dolça i la urbanització dels voltants poden tindre sobre els trams situats aigües avall de l’ATE, com per exemple el tram del barranc ocupat pel distribuïdor comarcal (CV31). Tampoc s’ha presentat cap estudi sobre l’estimació de cabdals i qualitat de les aigües residuals generades, així com la suficiència dels recursos hídrics per a la posada en marxa del projecte”.

Des de Compromís per Paterna, “creiem que un projecte d’aquestes característiques hauria de comptar amb la consulta prèvia amb el teixit associatiu/veïnal de Paterna, fet que ni l’ajuntament ni els promotors del projecte han afavorit”.

“Continuarem concientciant i informant la gent de Paterna de totes les mentides que amaga el projecte, davant les quals els diferents governs del PP tanquen els ulls, en tal d’afavorir als seus amics de les grans corporacions i els grans despatxos d’advocats”. Recordem que a Puerto Mediterraneo esta prevista la construcció d’hotels, casinos i un concessionari de cotxes”.

“Des de Compromís per Paterna treballarem el que calga per tal de paralitzar tots els projectes que hipotequen el futur de Paterna i de la seua gent. Cal rescatar Paterna de les polítiques del Partit Popular que tant ens han endeutat, i tornar la ciutat i el seu govern a la gent de Paterna”, conclouen.

Compromís per Paterna

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa