Diari La Veu del País Valencià
Alacant – Activació de l’Observatori Estatal contra la Sequera
Des de la Coalició Compromís per Alacant s’observa amb molta preocupació la situació d’emergència que estem vivint a causa de la manca de pluges dels darrers mesos. Una fet tan extraordinari per la seua gravetat que convertix les comarques meridionals del País Valencià en la zona habitada del planeta on menys ha plogut en l’any 2014. Un episodi que pot entrebancar greument el poder assegurar l’abastiment humà, malbarata les necessitats de l’agricultura i augmenta la creixent desertificació del territori.

Per això, el secretari local de Compromís, Natxo Bellido, ha anunciat que Compromís presentarà iniciatives en el Congrés dels Diputats, a través del diputat Joan Baldoví, per a conéixer quines són les mesures pal·liatives que des de l’administració central s’estan preparant davant d’esta situació de sequera. En paraules de Bellido, “Cal, tal i com s’ha assenyalat des de diverses instàncies lligades a l’estudi climatològic, la plena activació de l’Observatori Estatal contra la Sequera i l’adopció de totes les mesures d’emergència que calguen en l’àmbit de la nostra demarcació hidrogràfical, bé siga en previsió d’un escenari de permanència d’este dèficit pluviomètric, o pel contrari d’un acusat episodi de gota freda en els mesos de setembre i octubre”.

Com s’ha senyalat des de la coalició, “Ens hem de prendre seriosament un dels més greus problemes que tenim a curt, mitjà i llarg plaç, com és la carestia de recursos hídrics, i treballar amb una diagnosi permanent que permeta prendre en cada moment les decisions correctes que minimitzen els efectes d’este règim climatòlogic en la població i en el territori”. Com ha recordat Bellido “s’han perdut molts anys en baralles propiciades de forma absolutament partidista i irresponsable per part del PP en el tema de l’aigua, i ara toca afrontar els problemes des d’una perspectiva política responsable que vaja acompanyada de criteris tècnics”.

Així mateix, des de Compromís per Alacant s’ha recordat que el diputat Joan Baldoví ha registrat diverses iniciatives en el Congrés exigint a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer la immediata neteja del barranc de l’Aigua Amarga per a previndre la gravíssima situació que podria derivar-se d’un episodi de gota freda durant els mesos de la tardor, tal i com ha passat en anys anteriors. “Una exigència – ha declarat Bellido – que l’alcaldessa d’Alacant deuria d’estar fent en estos moments”.

Compromís per Alacant

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa