Diari La Veu del País Valencià
Intersindical Valenciana contrària a la reducció salarial proposada pel FMI
RedactaVeu / País Valencià

Intersindical Valenciana es mostra totalment contrària a la reducció salarial, les retallades en educació, sanitat i serveis públics i a la reforma de les pensions que impulsa el Fons Monetari Internacional (FMI) i que ha comptat amb el suport de la Unió Europea i d’altres organismes internacionals i estatals. Per al Sindicat, totes aquestes noves retallades econòmiques i de drets no tenen com objectiu eixir de la crisi sinó “aplicar el programa neoliberal que busca que les grans empreses, la banca i especuladors financers continuen guanyant diners a costa de la majoria de la població”.

Totes aquestes mesures proposades per l’FMI ja han estat aplicades, en els anys 70, a estats d’Amèrica Llatina, i van suposar l’empobriment del conjunt de la població. Els seus efectes negatius sobre les treballadores i treballadors i la majoria social encara és evident en molts dels estats que les van patir, expliquen des del sindicat. I això, és el que ens proposa l’FMI, la Unió Europea i tants altres organismes internacionals que serveixen als poderosos i que ningú ha triat democràticament: “l’empobriment, un exèrcit de mà d’obra barata, la privatització dels serveis públics… És a dir, un futur de misèria i sense drets per tal que una minoria social puga continuar vivint a costa de la majoria”.

Les mesures de l’FMI, a les quals dóna suport la UE, no són les que milloraran la situació sinó tot el contrari. “Està demostrat que no serveixen per a generar ocupació, ni reactivar l’economia ni per a millorar la vida de milions de persones”. A l’Estat espanyol, la reducció salarial en moltes empreses o els ERO no han servit per generar ocupació ni per reactivar l’economia sinó tot el contrari. “En aquests moments, tenim més desocupació, més empreses tancades, més persones que es busquen la vida a altres estats, i més problemes econòmics en moltes famílies que pateixen per poder arribar a final de mes”.

A tot açò, lamenten les mateixes fonts, “cal afegir que ni a la senyora Lagarde ni a cap altre buròcrata internacional els hem triat democràticament. Tots ells serveixen interessos inconfessables, de suport als poderosos, amb grans salaris i prebendes que paguem totes i tots amb les aportacions que fan els diferents estats”.

Finalment, Intersindical Valenciana exigeix al Govern espanyol que faça cas omís a l’FMI i a la UE i que no aplique cap de les retallades proposades. En cas contrari, “ha de saber que se li contestarà al carrer amb mobilitzacions socials importants”.

Comparteix

Icona de pantalla completa