Diari La Veu del País Valencià
Actes taurins per a xiquets a Benidorm
La Comissió de Festes Majors Patronals i la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Benidorm organitzen el dia 15 i el dia 30 d’agost diferents espectacles taurins a la nostra ciutat, entre els que s’inclouen correbous per a xiquets. Des de Compromís per Benidorm posem en qüestió que aquesta siga la millor activitat lúdico-cultural que el consistori puga oferir als més joves.

A més d’una introducció dels més menuts al món de la tauromàquia, basada en un espectacle a partir de la tortura i mort d’un animal viu, la celebració dels correbous, encara que siga amb carretes, és criticable també des del punt de vista de l’oferta d’oci cultural. En compte de la celebració d’aquest acte taurí, el consistori de Benidorm podria organitzar altre tipus d’activitats per als xiquets com teatres infantils o titelles al Parc de l’Aigüera, o la creació de gimcanes i jocs infantils a les diferents platges de la ciutat.

Així mateix, ens preguntem què significa exactament l’anunci que els més menuts poden entrar gratis al recinte de la plaça de bous. Perquè en el cas que participen en la solta de vaques o en el bou embolat podrien incomplir l’Ordre del Consell d’1 de setembre de 2009 que regula aquest tipus de festejos i que hi prohibeix la participació de menors de 16 anys.

Per altra part, aquests festejos de bous i vaques no tenen tradició històrica a Benidorm. Compromís per Benidorm considera que es podrien potenciar actes culturals propis de la ciutat, com la millora de les pròpies festes majors o la potenciació de la festa de la Carxofa, o amb la promoció d’entitats i associacions culturals benidormeres, com per exemple les bandes de música.

Per últim, el col·lectiu local es mostra en contra de la celebració d’actes que impliquen el maltractament i vexació dels animals, com ara el bou embolat, on la res pateix dos boles de foc enganxades sobre dos estructures metàl·liques fixades directament a les banyes, a escassos centímetres de la cara de l’animal.

Compromís per Benidorm

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa