Diari La Veu del País Valencià
EU presenta una PNLL perquè es retire el decret de copagament dels serveis socials
RedactaVeu / País Valencià

La diputada d’esquerres, Esther López Barceló ha anunciat que la formació presentarà una Proposició No de Llei (PNLL) instant a la retirada del decret de copagaments en els serveis socials. “Es tracta d’un atac injustificat a les famílies amb persones amb discapacitat que són les que pitjor pateixen la crisi per culpa del Partit Popular, que contínuament els està penalitzant amb retallades a centres i programes d’atenció i amb retards en el pagament”, ha criticat López Barceló.

La diputada d’EUPV en Les Corts ha denunciat que el copagament és un “repagament que ofega més a aquest sector que tant necessita una administració que garantisca els drets socials bàsics”. Per a López Barceló, les famílies amb persones amb discapacitat es veuen “constantment penalitzades”. Per a la diputada d’esquerres “és intolerable aquest nou colp a les polítiques socials”. “És la materialització absoluta d’allò que vol el PP: passar de l’estat social a l’estat de beneficència”, conclou López Barceló.

El portaveu socialista de Sanitat en Les Corts i responsable de l’àrea en l’Executiva del PSPV, Ignacio Subías, per la seua part, ha exigit al PP i al president de la Generalitat, Alberto Fabra, que “rectifiquen” el nou decret sobre un nou copagament a discapacitats. Sobre aquest tema, ha lamentat que “el pes de les retallades torna a recaure sobre els més desfavorits” i ha assegurat que aquest decret és “un nou colp per a discapacitats i dependents per aplicar-los més copagaments”.

Subías, que ha valorat en aquests termes el nou decret de la Conselleria de Benestar Social publicat dimarts i que estén el copagament als discapacitats que requerisquen recórrer a residències, centres de dia i de nit, teleassistència i ajuda a domicili, ha insistit que amb aquesta mesura “es posa en risc les prestacions socials per a les quals tenen més problemes, arribant a casos que moltes persones per no poder pagar-les hauran de prescindir-hi”.

Per tot açò, Subías li ha demanat al PP i Fabra que “rectifiquen i donen explicacions” i els ha advertit que “tindran al davant al PSPV en tot allò que represente una retallada de drets sobretot quan afecta als més febles, els discapacitats i dependents”. D’aquesta manera, ha assegurat que una societat “ha de regir-se per valors”. “El PP està provocant una fractura social, excloent als més desfavorits i generant una societat dual, una per aquells que la poden pagar i una altra per als que no”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa