Diari La Veu del País Valencià
Xàtiva – Rentabilitzar el màxim la despesa que suposa la Fira
LA FIRA HA DE SER UN MOTOR ECONÒMIC PER A LA CIUTAT

Lorente “la major arribada de gent a la ciutat ha estat una oportunitat desaprofitada durant els 20 anys de Rus”

Els cinc dies de Fira suposen un enorme esforç econòmic per a l’Ajuntament de Xàtiva, en canvi la repercussió en l’economia de la ciutat és quasi testimonial. En aquest sentit el portaveu municipal d’Esquerra Unida, Miquel Lorente ha assenyalat que “cal rentabilitzar el màxim la despesa que suposa la Fira, aquest any més de 700.000€, i no ens podem contentar en què l’assistència als concerts haja estat major o menor”. Per a la formació d’esquerres “el repte consisteix en situar novament la Fira de Xàtiva dintre del circuit de les comarques centrals i de l’àrea metropolitana de València, amb una forta campanya de difusió i una redefinició dels propis objectius; perquè la gent vinga i puga conèixer el Reial de la Fira però també el nostre patrimoni turístic i el producte dels diferents sectors econòmics que ofereix Xàtiva i la comarca”. Per aquest motiu, des d’EU aposten per un treball en xarxa, durant tot l’any, amb tots els agents econòmics i socials on l’Ajuntament pose les bases perquè la Fira siga un dels seus motors econòmics. Sense oblidar els aspectes festius, però tenint ben present que ha de ser una cita anual amb la resta del País Valencià per donar a conèixer les nostres tradicions, però sobretot per exposar l’oferta de la ciutat i de la resta dels pobles de la comarca.

Des d’EU s’ha considerat que “després de 20 anys enguany es tanca un model que ha tingut les seus llums i les seues ombres, però que no ha sabut resoldre molts dels reptes que es plantejaven (participació, dinamització econòmica, compaginar tradició amb les noves demandes, aparcaments dissuasoris, austeritat en la despesa…). En canvi, s’ha basat en la política dels grans i costosos espectacles, què junt a la resta del territori valencià han conformat l’anomalia democràtica d’uns ajuntaments basats en el clientelisme, les contractacions il·legals i el neopopulisme”.

Finalment, Miquel Lorente en nom del col·lectiu d’Esquerra Unida ha volgut desitjar a totes i a totes uns dies de Fira plens d’amics i de somriures.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa