Diari La Veu del País Valencià
L’oposició demanarà que el PP de Xàtiva aplique mesures disciplinàries a Jorge Roca
RedactaVeu / Xàtiva

Els tres partits de l’oposició de Xàtiva (PSPV, Compromís i EUPV) presentaran conjuntament en el ple municipal de divendres una moció en la qual es demanarà al PP de la ciutat que adopte “mesures disciplinàries” amb el seu secretari d’Esports, Jorge Roca, per haver participat en actes amb grups d’ideologia ultra, que s’ha plasmat en una fotografia on posa amb una bandera amb simbologia nazi. A més la moció demanarà un “rebuig” i “condemna” pública d’aquestes actituds perquè “a més d’incitar a la violència, fan apologia d’uns valors contraris als de la pròpia democràcia com són: el feixisme, el racisme i la xenofòbia”.

Però, a més a més, els partits progressistes també instaran l’Ajuntament de Xàtiva a que s’inicien treballs per elaborar “un pla contra el feixisme, el racisme i la xenofòbia a la nostra ciutat”. Per a les formacions de l’oposició “aquest pla no sols ha de previndre i donar solució al problema actual, sinó treballar en la prevenció de problemes futurs relacionats amb aquest aspecte”.

PSPV, Compromís i EUPV recorden que els grups ultres que van participar en aquest torneig posteriorment “es traslladaren a la nostra ciutat i protagonitzaren accions violentes com la crema de bengales en la Plaça del Mercat i l’agressió a un jove en una discoteca de la ciutat” i, que tant la imatge del dirigent del PP com les actituds violentes han tingut una gran repercussió en els mitjans de comunicació tant valencians com estatals. Per contra, lamenten que la resposta donada per la direcció del PP “no ha estat a l’altura del que cal esperar d’un partit democràtic que no pot fer altra cosa que condemnar i rebutjar de ple aquests fets”.

Finalment, alerten que “a la nostra ciutat, existeixen grups simpatitzants d’aquesta ideologia feixista, que han protagonitzat tant actes vandàlics, com són les pintades a les seus dels partits polítics de la ciutat i altres altercats, com ocorre any rere any en el transcurs de l’acte d’homenatge als morts en el Bombardeig de Xàtiva”. Per eixe motiu, asseguren que “com a responsables polítics d’aquesta ciutat hem de prendre consciència del problema, rebutjar aquestes actituds i portar a terme les mesures adients perquè no es tornen a produir”.

Comparteix

Icona de pantalla completa