El Taller Municipal de Teatre de Sueca tanca curs

15 juny 2016 01:00h
El Taller Municipal de Teatre de Sueca tanca curs amb una vetllada Baldoviniana
     
Demà dijous 16 de juny, a les 22:30 hores, el Centre Municipal Bernat i Baldoví acollirà l'estrena del muntatge de final de curs del Taller Municipal de Teatre de Sueca. El grup ha triat per a la representació de la cloenda d'este curs 2015-2016 La Tertúlia de Colau i El Virgo de Visanteta, dues obres de l'autor local Josep Bernat i Baldoví.
 
Els dos textos mostren la vida d'un món rural de l'època perfectament idealitzat, on els personatges costumbristes són tractats de forma satírica per l'autor. Els seus escrits reflecteixen el problema econòmic del camp valencià i un escepticisme irònic pel que fa a les institucions constitucionals i administratives de l'època.
 
La Tertúlia de Colau o pataques i caragols, és un obra publicada en 1850, on es representa la història d'uns llauradors que es reunixen en la casa de Colau per comentar les notícies del dia que passen per tot arreu.  En El Virgo de Visanteta  la història ocorre en el poble de Favara, en 1840. L'acció i l'argument se centra en la presentació de dues querelles de caràcter sexual que són portades davant l'alcalde. Les dues obres estan farcides de referències agroeròtiques i d'un to àcid i satíric molt habitual entre els valencians. La història ens mostra així el caràcter obert i desenfadat del poble valencià, sempre tan expressiu, joiós i vital.
 
 
El muntatge, en què participaran els integrants del curs del Taller Municipal de Teatre en l'actual curs, ha estat realitzat sota la direcció de l'actor suecà Carles Royo, el mateix director del Taller, qui ha estat alhora l'encarregat d'impartir les classes i dirigir els assajos que s'han anat intensificant amb la pròxima estrena de l'obra.
 
La mostra estarà en cartell també el pròxim divendres 17, a les 22:30 hores i dissabte i diumenge, 18 i 19 de juny, a les 20:00 hores. Les entrades es podran adquirir en taquilla per tres euros.

 
next