Diari La Veu del País Valencià
El projecte del parc multiaventura a Elx “no té garanties” que no afecte el Palmerar
RedactaVeu / Elx

La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha afirmat que “el projecte de parc multiaventura en l’hort de Travaló, que ha posat en marxa l’equip de govern, suposa una nova privatització d’un espai públic, en aquest cas, a més, d’un enclavament natural que està distingit com a Patrimoni de la Humanitat”.

Mollà ha assenyalat que “a partir de les dades que hem conegut, entenem que amb aquesta operació el govern municipal busca satisfer determinats interessos privats, que es quedaran amb l’explotació d’aquest hort públic durant els pròxims 40 anys, una actuació que se suma a la cessió de terrenys públics per a construir un camp de golf, el regal dels antics jutjats al CEU San Pablo o la transferència de terrenys en Altabix per construir un centre educatiu privat”.

“Efectivament, una vegada consumada aquesta cessió, la ciutadania haurà de pagar per poder accedir a aquestes instal·lacions fins ara públiques, un model que l’equip de Mercedes Alonso tracta d’instal·lar arreu de la ciutat”, ha assenyalat la portaveu. Alhora, ha apuntat que “cada vegada resulta més difícil conéixer qui gestiona què en aquest Ajuntament, ja que les competències sobre el Palmerar van passant d’un regidor a un altre”.

Per la seua banda, el coordinador de Medi Ambient de Compromís per Elx, Vicent Sansano, ha explicat que “no tenim garanties que aquest parc multiaventures no afectarà el palmerar, ja que cal tenir en compte que la seua protecció no es limita a no talar les palmeres, sinó que cal mantenir un sistema de reg i unes tècniques agrícoles determinades que difícilment seran compatibles amb aquest projecte”.

“En aquest sentit, no entenem com el Patronat del Palmerar s’ha donat tanta pressa a donar el vist i plau a la proposta i, d’altra banda, segueix sense exigir mesures coordinades i realment efectives per aturar la plaga del morrut roig, que ha posat en perill tot el patrimoni natural”, ha assenyalat.

Comparteix

Icona de pantalla completa