Diari La Veu del País Valencià
Castelló – Possible acomiadament de més de 100 persones a l’Hospital Provincial
Des del grup parlamentari de Compromís, es va a demanar explicacions de manera urgent al Conseller de Sanitat, i s’estudia demanar el seu compareixença davant de les Corts, perquè done explicacions pel possible acomiadament imminent d’un centenar de professionals dels que conformen la plantilla del Consorci Hospitalari Provincial, davant un possible anunci en breu que es pot oferir des de la direcció del centre.

Segons els esbrinaments fets per Compromís, des de que al març de 2014 el Consell de Govern del Consorci Hospitalari Provincial designara i nomenara a un nou Director Gerent, aquest, estaria duent a terme un estudi dels recursos humans que integren la plantilla de l’Hospital, tant del personal funcionari i/o laboral fix, com del personal contractat.

La plantilla d’aquest centre estaria formada per 515 places de personal funcionari i 298 places de personal laboral, a més dels contractes temporals que existeixen en aquest Consorci ascendint al voltant de 150 contractats on podem trobar totes les categories des de facultatius fins a zeladors.

Aquest estudi de recursos humans, tindria suposadament com a objectiu l’amortització de places d’una banda i l’acomiadament de personal contractat, estimant que la plantilla, com s’ha indicat, ara formada per 515 funcionaris, 298 laborals fixos i 150 contractats, és a dir 963 treballadors/as passaria a 863; més o menys 100 treballadors/es.

Els instruments d’Ordenació de la Gestió de Recursos Humans són els mitjans jurídicament establits que coordinats adequadament serveixen a l’Administració per a organitzar o ordenar la gestió de personal. La legislació vigent ha creat els següents: Plantilla de personal, relació de llocs de treball, catàlegs de llocs de treball, registre de personal, oferta d’ocupació pública,o plans d’ocupació.

Dins de l’ordenació de l’activitat professional, la Planificació dels Recursos Humans es canalitza, com un sistema per a orientar el futur de l’organització, prèvia anàlisi de les disponibilitats i necessitats, amb previsions organitzatives, mesures de mobilitat, promoció interna i formació (articles 69.a i 71 del EBEP).

Actualment el personal del Consorci Hospitalari Provincial està format per personal funcionari i personal laboral; segons estableixen els Estatuts del centre en el seu article 8 “Règim de Personal” En el B.O.P.de 8 d’abril de 2014, es va publicar la plantilla del personal funcionari i laboral, resultat de la Taula de Negociació del Consorci de 5 de març de 2014 on es va presentar la plantilla i relació de llocs de treball del personal funcionari i laboral, corresponent a l’exercici 2014.

Tot açò i segons estableix la legislació sense tenir en compte que en tota previsió organitzativa s’ha de tenir en compte la mobilitat, promoció interna i formació.

La disminució de la plantilla del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló comportaria una disminució dels drets dels ciutadans per una atenció sanitària de qualitat, un minvament en els drets laborals dels professionals sanitaris així com una perduda de la qualitat i l’excel·lència de la pràctica professional.

Per açò, des del grup parlamentari de Compromís es va demanar explicacions al Conseller de Sanitat, com a president del Consell de Govern del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, i segons l’article 23 c) dels Estatuts, “Funcions del Director Gerent”: “executar i fer complir els acords del Consell de Govern i les disposicions de la Presidència”, si ha encomanat al Director Gerent l’estudi i aplicació d’un pla d’ordenació dels recursos humans el resultat dels quals és l’ACOMIADAMENT DE 100 TREBALLADORS/AS DEL CENTRE en l’últim trimestre de 2014. i/ o si coneix aquestes pretensions.

Segons ha exposat el coportaveu de Compromís en les comarques de Castelló, Carles Mulet “ si aquestes dades es confirmen, que de fer-ho seria en breu, seria el primer pas per a anar desmuntant i buidant a l’Hospital Provincial, malgrat les llargues llista d’espera. Aquella excusa de Fabra de tancar la televisió autonòmica per a no tancar hospitals, quedaria de nou en evidència, ja que una retallada de plantilla tan bestial en un hospital de referència com a aquest, tindria efectes directes en l’atenció sanitària de tota la província, per açò demanem explicacions i un debat públic sobre aquest assumpte, i que no es vaja per la via dels fets consumats, en sanitat, les retallades, i especialment de personal, poden ser letals, i més quan la porga es fa, com se sol fer sempre, no en figura supèrflues i contractacions qüestionables, sinó en els assumptes més vitals.

Compromís per Castelló

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa