Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

2 juliol 2016 01:00h
La restauració local, més implicada que mai en el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca
 
Sueca ha presentat esta setmana els cinc participants locals que formaran part de la pròxima edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. Els restaurants London, La Fi de la Fam, Sequial 20, el Bar – Restaurant Llopis i el Bar - Restaurant Nano competiran enguany amb la resta de participants internacionals i de l'estat espanyol.
 
El regidor responsable del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Vicent Baldoví, ha celebrat l'interés i la major implicació de la restauració local en la pròxima final del concurs. “A Sueca som experts en el conreu i en l'elaboració de l'arròs. La gent identifica la nostra ciutat amb este producte i amb este plat, el més famós de la nostra gastronomia i també amb este concurs. La seua internacionalització ja és un fet, però a casa nostra també tenim excel·lents cuiners i experts en arrossos, per això treballem per aconseguir una major representació suecana al certamen” ha assegurat Baldoví, qui ha continuat “tots saben de l'excel·lència de la nostra paella, per això volem fer constar que la restauració local és una part imprescindible d'este certamen”.
 
Amb les inscripcions obertes per a la 56a edició, l'organització supera ja el màxim de 35 participants i es troba confeccionant el llistat definitiu de concursants. En el certamen, poden participar, prèvia invitació cursada per l'organització, qualsevol cuiner professional, d'àmbit nacional i internacional. L’organització enviarà els cuiners invitats el formulari d’inscripció, que podrà presentar-se o enviar-se a l'Ajuntament, amb totes les dades degudament omplides, fins a les 14 h. del 12 d'agost.

A hores d'ara, a més dels participants locals, es pot confirmar també la participació de restaurants d'Andalusia i Madrid i en l'àmbit internacional, s'ha confirmat també la participació de tres restaurants japonesos, tres australians i dos americans, que corresponen als guanyadors i finalistes de les respectives semifinals internacionals celebrades en esta edició, a més d'un restaurant peruà. A ells se sumaran també el guanyador i finalistes de la pròxima semifinal que se celebrarà el 24 de juliol a França.
 
“És una de les edicions més concorregudes, un fet que celebrem des del consistori. L'interés que desperta a tots els nivells és una mostra més del prestigi i la categoria que ha assolit este certamen del qual els suecans ens sentim molt orgullosos” ha afegit Baldoví.
 
El concurs tindrà lloc el pròxim 11 de setembre, com és habitual, a l'emblemàtic Passeig de l'Estació de Sueca i els premis als quals optaran tots els concursants seran els següents: 1r premi, de 2.500 €; 2n premi, de 1.500 €; i 3r premi, de 1.000  €.
A més  hi haurà també premis especials per a la millor paella realitzada per concursant de l'àmbit local,  autonòmic i internacional. L'organització podrà atorgar també un màxim de 5 accessits que seran guardonats amb un pergamí.

 
next