Diari La Veu del País Valencià
El PSPV demana la compareixença de Castellano per l’incendi d’Aiora
RedactaVeu / Aiora

La diputada socialista i presidenta del Grup Socialista en Les Corts, Ana Barceló, ha criticat la “injustificable descoordinació” que es va produir entre les administracions valencianes i castellanomanxegues durant les operacions d’extinció de l’incendi d’Aiora, que va provocar la crema de més de 800 hectàrees. “Si la Generalitat haguera acceptat l’ajuda oferida per Castella-La Manxa, com bé han denunciat els col·lectius professionals de bombers, la dimensió de l’incendi haguera sigut notablement menor”, afirma Barceló, per a qui la “pèssima” gestió de l’incendi ha sigut la vertadera culpable de l’expansió del mateix.

Per açò, des del PSPV han sol·licitat la compareixença urgent del conseller de Governació, Serafín Castellano, i han lamentat que la Generalitat encara no haja donat cap explicació sobre les acusacions que els representants de bombers d’Aiora i Almansa han llançat. “Entenem que Castellano estiga més preocupat per defensar-se de les acusacions d’Avialsa o de les construccions de Taroncher, però la Generalitat ha de donar ja explicacions de per què no va acceptar l’ajuda dels bombers manxecs”, ha indicat la diputada socialista.

Tot i que l’administració presidida per María Dolores de Cospedal s’ha apressat a rebutjar les crítiques sobre una possible “descoordinació”, i ha assegurat que el contacte entre ambdues regions va ser continu i constant des dels primers moments de l’incendi, la veritat és que són nombrosos els equips d’extinció que han criticat el rebuig del Govern valencià en tres ocasions a l’ajuda de la reguarda de bombers d’Almansa, situats a aproximadament dotze minuts del focus de l’incendi. “És inacceptable que la Generalitat negara una ajuda que sí que necessitava a causa de l’escassetat de mitjans d’extinció amb els quals comptem i que només recorreguera a ella quan va veure que el foc seguia avançant i començava a entrar en terreny forestal”, ha apuntat Barceló.

En aquest sentit, la diputada socialista ha instat el conseller de Governació a no deixar de costat una altra vegada les seues responsabilitats en l’extinció d’incendis i ha insistit en la ineficaç política de prevenció engegada pel govern d’Alberto Fabra “com s’ha demostrat en la poca responsabilitat mostrada per la Generalitat, en realitzar els treballs de reparació de la pista per a avions de Setaigües en ple mes de juliol, quan augmenta el risc d’incendi”.

Comparteix

Icona de pantalla completa