Diari La Veu del País Valencià
PSPV – Campanya per a paralitzar l’elecció d’alcaldes que planteja el PP
El secretari d’organització dels socialistes de la Ribera Alta, Fernando Pascual, ha expressat l’absolut rebuig del PSPV comarcal a la cacicada disfressada de reforma que l’única cosa que pretén el Partit Popular és perpetrar-se en els ajuntaments per a seguir amb la seua ambició de poder totalitari. Esta és la penúltima trampa del PP: una trampa que fan pel seu compte i risc, sols, a nou mesos de les eleccions, trencant totes les formes i tots els consensos.

El dirigent socialista manifesta que l’origen d’esta iniciativa del PP obeïx al seu pèssim resultat en les europees, que els conservadors temen que es torne a repetir en les municipals de l’any pròxim, i això és pel que el PP pretén canviar les regles del joc, per a continuar mantenint algunes alcaldies en la nostra comarca que els vots els van a negar.

Pascual considera que la reforma que defén el PP no obeïx ni a l’interés del país, ni al dels municipis, sinó al seu pur interés partidista, burlant la democràcia i infringint les normes elementals de respecte democràtic.

El responsable polític s’ha mostrat convençut de que ningú a Espanya va a creure’s que esta proposta oportunista siga per a enfortir la democràcia. Esta possible reforma antidemocràtica que pretendre aprovar el PP per a l’elecció d’alcaldes se sumaria a la fallida reforma local, que està funcionant molt malament i que ha suposat una minva d’autonomia a les corporacions locals, de pèrdua de drets ciutadans i de retall de servicis públics.

L’ofensiva anunciada pel secretari d’organització del PSPV de la Ribera Alta, Fernando Pascual, es desenrotllarà en uns quants fronts. D’una banda, consistirà en la presentació de mocions en els ajuntaments de la comarca, a fi de que altres forces polítiques es puguen també sumar a estes iniciatives en les corporacions. D’una altra, els socialistes duran a terme contactes amb els partits progressistes i d’esquerres, per a conformar un front d’oposició a eixa pretesa reforma del PP.

Pascual recorda que amb les dades de les últimes eleccions el PP en la Ribera Alta, perdria el control de molts ajuntaments es quedaria sense les alcaldies de Carcaixent, Algemesí, Alzira, Carlet, Alberic, Pobla Llarga, Benifaió, perdria pràcticament totes les alcaldies que ostenta actualment.

Per això ara el Partit Popular de Rajoy i de Fabra, necessita fer trampes, fraus i cacicades, reformes disfressades pel seua por de perdre el poder, Pascual recorda que en democràcia ningú no pot botar-se la llei, les formes i el consens. Però el PP només vol mantindre’s en el poder sense respectar res.

PSPV Ribera Alta

Comparteix

Icona de pantalla completa