Sueca - L'aigua de l'aixeta, apta de nou per al consum

26 juliol 2016 01:00h
L'aigua de l'aixeta, apta de nou per al consum a la zona marítima de Sueca

Les autoritats sanitàries van retirar el passat divendres les restriccions imposades sobre el consum de l'aigua a la zona marítima de Sueca, entre el Mareny de Barraquetes i El Mareny Blau. Després d'uns dies realitzant el seguiment de l'estat de l'aigua tèrbola, l'entitat pública empresarial Aigües i Sanejament de Sueca ha confirmat que el problema dels sòlids en l'aigua ha sigut solventat finalment i el seu estat és de nou apte per ingerir-la.
 
La zona afectada és subministrada des del pou de l'institut. La instal·lació, però, va patir una avaria irreparable fa uns dies i es va tenir que substituir la bomba per una altra més potent, capaç de succionar 4.500 litres per minut i estalviant un 30 % d'energia respecte a l'anterior. Mentre duraren els treballs, tota la zona marítima ha estat abastida des del motor de la Malva, motiu pel qual arribava un cabal menor d'aigua, tot i que no ha arribat a mancar el servei en cap moment, gràcies també a l'advertència de l'empresa pública que va recomanar prèviament als seus abonats que contingueren el seu consum.
 
La profunditat de la nova instal·lació, menor en comparació a l'anterior i la potència de la nova bomba, que treballa a moltes més revolucions que la instal·lació antiga, són els motius principals que expliquen la presència de partícules, de sòlids, en suspensió. En començar a rebre notificacions per part dels usuaris, Aigües i Sanejament de Sueca va paralitzar l'activitat del nou motor per estudiar quines han sigut les causes que han provocat l'estat de terbolesa en l'aigua. Per solventar-ho els tècnics de l'empresa han enfonsat a una profunditat major la instal·lació i han baixat, alhora, les revolucions per tal que no aspire tant.
 
La regidora de Serveis Municipals, Pilar Moncho, recorda que des d'Aigües i Sanejament de Sueca han estat tota la setmana a sobre del problema, realitzant anàlisis i mostres de l'estat de l'aigua i en contacte directe amb Salut Pública fins que s'ha resolt.
 
Moncho ha assenyalat també que el consistori espera des de finals de febrer notícies sobre la connexió de Sueca a l'ETAP, l'estació de tractament d'aigua potable. “Després d'este incident, pense que hauríem d'insistir per accelerar el procés de manera que Sueca puga estar connectada quan abans a esta xarxa d'abastiment d'aigua sense nitrats” ha conclòs Moncho.

 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next