Diari La Veu del País Valencià
Christian Felber i la Premi Nobel de la Pau, Rigoberta Menchú, en el Rototom
RedactaVeu / Benicàssim

L’organització d’aquest esdeveniment que se celebra a Benicàssim presenta aquest laboratori d’idees com un dels fòrums de referència per a abordar els problemes socials d’actualitat, des de la perspectiva intel·lectual, però exposant també alternatives reals que s’estan duent a terme.

En aquest sentit, han anunciat la presència –amb motiu del 20 aniversari del festival– de la Premi Nobel de la Paz,Rigoberta Menchú, que participarà en la primera sessió, amb una xerrada titulada ‘La cultura de la pau al segle XXI’, en la qual estarà acompanyada per la reportera de guerra Mayte Carrasco.

En la mateixa jornada, la parlamentària i líder del Moviment Ciutadà islandés Margrét Tryggvadóttir participarà en el debat ‘Desobediència civil, una resposta des de la no violència’, acompanyada d’experts universitaris espanyols com Gerardo Pisarello, Íñigo Errejón i Domingo García Marzá.

El Fòrum Social també acollirà el dimarts 20 la presentació del projecte ‘Reggae contra la intolerància’ –impulsat pel Moviment contra la Intolerància (MCI), el Rototom Sunsplash i l’Institut de la Joventut d’Espanya (Injuve)– que, sota el lema ‘Obri els ulls’, inclou la producció i difusió d’una cançó i un videoclip amb les veus més destacades de l’escena reggae espanyola, com Morodo, Genis Trani, Sergent Garcia, Supa Bassie, Rubén López, Germà L o Bruno García.

El dimecres 21 intervindrà l’economista austríac Christian Felber, ideòleg de la ‘Economia del bé comú’, que estarà acompanyat per Rafael Climent, alcalde de Muro i Ramon Pascual, en una jornada en la qual el principal debat serà el titulat ‘Lluites socials a Europa’, moderat pel professor de Ciències Polítiques Juan Carlos Moneder.

Christian Felber

El politòleg i sociòleg francès expert en moviments migratoris Sami Naïr serà un altre dels participants de major prestigi, que reflexionarà, en la seua compareixença del dia 24, sobre el futur d’Europa, en una xerrada titulada ‘Els PIGS i les alternatives a la UE’.

D’altra banda, el Fòrum Social abordarà altres temàtiques com l’activisme al món de l’art i la cultura, amb el cineasta Basel Ramsis, l’actor Sergio Peris-Mencheta i El Xiquet de les Pintures.

També la superació personal i el canvi social serà un dels temes a tractar, amb l’explorador italià Max Calderan i el medallista paralímpic Enhamed Enhamed, així com les noves propostes educatives, amb els mestres i pedagogs Jordi Mateu Zorita, Carlos González i Daragh McInerney.

Comparteix

Icona de pantalla completa